Не минає і дня, напевно, щоби ти не прохав батьків купити тобі жуйку. А як класно надувати з неї кульки! Тому не завадить дізнатися нарешті, з чого її виготовляють. Виявляється, найбільше у жуйці – цукру (понад половину), трохи менше – еластичної основи (натуральний каучук тощо) та кукурудзяного сиропу. І зовсім трішки – ароматизатора, завдяки якому жуйка має смак суниці чи апельсина.
Щоби зробити жувальну гумку більш еластичною, до суміші додають молочний сік або подібні речовини. Ці продукти отримують з диких дерев, які ростуть у тропічних лісах. На дереві роблять надріз, і молочний сік стікає у контейнер.
Для того, щоби зробити жувальну гумку, усі продукти промивають, перемелюють і кип’ятять. Потім готову суміш розкачують (як тісто на вареники) і ріжуть на пластинки або кубики.
9-06-2005, 23:08
0
16 040