RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Щоби покататися на лижах, чернівчанам вже не треба їхати на лижні траси до сусідів. Туристичні комплекси у різних місцях області готові запропонувати і лижні траси, і підйомники, і навіть штучний сніг.

– Наступного року ми плануємо побудувати ще декілька туристичних комплексів, рухаємося углиб Карпат і освоюємо висоти понад тисячу метрів, – розповідає начальник відділу з питань туризму ОДА Петро БРИЖАК. – Загалом за програмою розвитку туризму на Буковині до 2010 року в області буде понад 160 туристичних комплексів, серед них не менше 20 матимуть лижні траси і підйомники.

На Цецино пропонують сноутюбинг

Спортивно-оздоровчий комплекс на Цецино сезон розпочне, щойно випаде сніг. Прокат лиж пропонують за 25 гривень на день, незалежно, чи це дитячі, чи дорослі лижі. Послуги інструктора коштують приблизно 20 гривень на годину. На Цецино не дозволяють кататися на санчатах, зате пропонують альтернативу – сноутюбинг. Це обійдеться у 25 гривень на годину, до вартості входять і витрати на підйомник.

Лижникам за один підйом доведеться заплатити 2,5 гривні, 10 підйомів вже дешевше – 2 гривні за один, абонемент на день – 30 гривень. Підйомники працюють у робочі дні з 11.00, у вихідні – з 10.00.

Доїхати до Цецино можна маршруткою №4 від вулиці Садової до кінцевої зупинки. Звідти ще якихось 300 метрів до комплексу.

На Німчичі можна покататися на сноуборді

Міжнародний туристично-розважальний комплекс "Перевал Німчич" свою роботу розпочне з 28 грудня. Там можна взяти напрокат лижі дитячі, підліткові, дорослі. Коштує це, відповідно, 30, 40 та 50 гривень на день. Є на перевалі й три підйомники. Два підйомники на витягах коштують 3 гривні за один підйом та бебі-ліфт – гривня за підйом, розрахований для дітей та початківців. Для початківців також пропонують послуги інструктора за 50 гривень на годину. У туристично-розважальному комплексі можна покататися на сноуборді (50 гривень на день) та санчатах (10 гривень на день). Окрім того, тут є ресторан, готельний комплекс на 10 осіб, бар та експрес-кафе. Щоби було легше дістатися до Німчича, зараз планують маршрут Чернівці-Німчич-Чернівці. Проїзд коштуватиме приблизно 30 гривень. Від’їзд – від готелю "Турист" о 8.00.

У Миговому є потужні "снігові гармати"

У туристичному комплексі "Мигове" сезон планують розпочати впродовж 20-25 грудня. Прокат лиж коштує 50 гривень на день. Щоправда, дитячих лиж немає. Зате дорослі можуть скористатися зовсім новим спорядженням. Для лижників пропонують дві траси – одна має довжину 1100 метрів, друга – 1350. Також є два підйомники. Катання на підйомниках обійдеться на день у 50 гривень у будні, 100 гривень – у вихідні. Один підйом на великому підйомнику (1100 метрів) коштує 5 гривень, на маленькому (200 метрів) – 2 гривні. Підйомники працюють з 9.00 до 18.00, а для нічних катань – з 19.00 до 23.00.

А ще в Миговому є п’ять досить потужних "снігових гармат". Користуватися штучним снігом працівники спеціально вчилися в Естонії.

Окрім лиж, пропонують катання на конях та дельтапланах. А 21 грудня у Миговому відкрився ресторан, оформлений у народному стилі. Планується також спеціальний маршрут Чернівці-Мигове від вулиці Садової та центрального автовокзалу. Проїзд коштуватиме приблизно 5-7 гривень.

Найбільше підйомників у Горбовій

Сезон у "Лижному парку "Горбова" Герцаївського району розпочнеться теж лише після того, як випаде сніг. Відвідувачам запропонують напрокат майже 400 комплектів лиж. Ціна прокату у середньому становитиме 30-40 гривень.

У Горбовій лижники можуть скористатися найбільшою кількістю підйомників, яких там налічується чотири. Для початківців та дітей існує лижна школа. Окрім лиж, для відпочинку пропонують сноутюбинг-парк, який спроектовано за європейською схемою безпеки. У Горбовій також є система штучного снігоутворення.

Щоби доїхати до Горбової, потрібно сісти біля "Гравітону" на маршрутку Чернівці-Герца. І всього за 2 гривні та через 20 хвилин ви потрапите у лижний парк.


Скільки коштують лижі

За лижі у чернівецьких спортивних магазинах викласти доведеться не менше 1200 гривень.

У фірмі "Поляріс" лижі для початківців коштують від 1250 гривень. До ціни входить і кріплення. Лижі середнього рівня коштують від 1850 до 3500 гривень. А спортивні лижі для асів – 4126-4787 гривень.

У магазині "Спортландія" так само можуть вибрати собі лижі і початківці, і ті, хто вже добре катається. Ціна коливається від 1600 до 4800 гривень. Кріплення продають окремо, воно коштує 972-1620 гривень.

У магазині "Екстрим" пропонують дитячі лижі – за 500-1200 гривень. Лижі для початківців обійдуться у 1000-2000 гривень. Для лижників середнього рівня лижі коштують 1500-2500 гривень, а для асів – від 3500 гривень. До ціни входить і кріплення.

У магазині пропонують "акційний пакет" – лижі, кріплення, лижні палиці, черевики – за 6600 гривень.

Редактор: admin
22-12-2005, 17:09
Коментарів 0 Переглядів 4 244

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩