RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Три альтанки, дві парасольки від сонця, лавочки та літній бар – це все, що є зараз на міському пляжі. Але незабаром його обіцяють зробити улюбленим і комфортним місцем для відпочинку чернівчан.

31 травня міський пляж було офіційно відкрито. Досі він був підпорядкований міській владі, і ним опікувався трест "Зеленого господарства". У п’ятницю він офіційно перейшов в оренду до приватних осіб.

На пляжі святкують випускники

– Коли ми із сім’єю якось потрапили на пляж, побачили там лише безлад, – каже один із співорендарів Ігор ТОДОРЮК. – Тому вирішили, що пляжу потрібно надати кращого вигляду. Наша робота розпочалася ще минулого року, коли почали із занедбаного приміщення робити літній бар. У травні нинішнього року ми здали його в оренду, а 17 червня отримали в оренду весь міський пляж.

У "пляжному" барі вечір вже навіть замовляють випускники. Ціни тут не дуже високі, наприклад, пиво коштує 2-3 гривні, 200-грамові соки – 2 гривні. Крім того, у барі готові запропонувати морозиво, салати, хот-доги та шашлики.

Не проблема тепер і зі звичайною питною водою. У приміщенні бару викопали глибинний колодязь, і, попросивши бармена, можна напитися досхочу. Крім того, відпочивальники мають змогу пограти у теніс, полежати на ліжниках, а не на землі. Поки що все це готові запропонувати безкоштовно.

Планів у нових власників дуже багато. Насамперед вони мають намір встановити поблизу пляжу 10 двомісних будиночків – гуцульських колиб, які виготовлять у Путилі. Можливо, вони з’являться на березі Пруту вже наступного місяця.

Нові господарі хочуть також запропонувати кращий відпочинок і дітям, зробивши дитячий майданчик. Збільшать і кількість парасольок від сонця. Три альтанки, які зараз туляться одна біля одної, розставлять по всій території. А якщо у когось виникне бажання зробити шашлик, тут обіцяють навіть надати безкоштовно мангал. Щодо безпеки, то на пляжі, звісно, чергують рятувальник та цілодобово міліція.

Залишається сподіватися, що все це справді буде втілено у життя, і єдине дозволене місце для купання – міський пляж – буде комфортнішим і облаштованішим. А поки що у власників є прохання до всіх відпочивальників, щоби вони не заїжджали прямо до води на машинах і не смітили.

Воду беруть

на аналіз щотижня

Міська санепідемстанція стверджує, що міський пляж – місце для безпечного купання, адже там воду щотижня беруть на аналіз, і за перших проявів якихось інфекцій його би закрили. Незважаючи на те, що пляж невисокого класу, він все ж нормально облаштований, вважають у міськСЕС, тобто є такі важливі пляжні арибути, як парасольки та туалети.

У чернівчан вибору місць для купання немає. Окрім міського пляжу, купання заборонене і відпочити більше ніде, але відпочивальники цим не переймаються і освоюють береги річки. Люди відпочивають ще й поблизу нового мосту, що біля дріжджзаводу, та біля мосту поруч з Калинівським ринком. Але у таких місцях потрібно бути якомога обережнішими, адже річка Прут постійно змінює річище, і там, де було мілко, вже нинішнього року можлива глибина.

А загалом в обласній сан-епідемстанції вважають, що вода у Пруті стала чистішою. На це вплинуло те, що тепер багато підприємств, які викидали бруд у річку, не працюють. Але все одно існують каналізаційні труби, які витікають у Прут, у Сторожинці, на Калічанці та у Магалі, тож купання поблизу цих місць категорично заборонено.

В озерах купання заборонене

Щороку санепідемстанція повідомляє, що у всіх міських озерах купатися заборонено, адже вони створені для відводу стічних вод і тому забруднені. Та за спекотної погоди все ж є сміливці, які не лише засмагають на берегах озер, а й наважуються зануритися у воду в озерах на Комарова та Південно-Кільцевій.

Заборонено купатися і на озері, що розташоване у районі вулиць Комунальників-Винниченка. Але фірма "Ріал Траст" пообіцяла до червня наступного року створити там комплекс для відпочинку і розваг. Орендарі зобов’язані привести озеро до належного стану, створити пляж і навіть побудувати навколо нього справжнє котеджеве містечко – з кафе, рестораном, літніми майданчиками. Та це поки що плани на майбутнє, а нині чернівчанам, які хочуть відпочити, доводиться виїжджати за місто. Але і тут, окрім озера поблизу Глибочка Сторожинецького району, немає великого вибору, адже за станом води в усіх озерах, як повідомили в санепідемстанції, немає змоги стежити.

– Нерідко можна побачити людей, які купаються у забруднених озерах, а улюблена розвага деяких дітлахів, які живуть у центрі, – купання у фонтані на Центральній площі. Про чистоту тієї води годі говорити, – стверджує завідувач епідеміологічного відділення міської СЕС Ірина ВОСТРІКОВА.– Все це через те, що у місті майже немає місць для купання. Ми якось намагалися порушити питання про відновлення відкритого басейну, але охочих зробити це поки що не знайшлося.
Редактор: admin
18-06-2005, 10:53
Коментарів 0 Переглядів 1 980

Теги -
Фермери кажуть, що взимку ціни будуть ще вищими, тому радять купувати картоплю зараз.
Впродовж вихідних заплановані різноманітні заходи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.