RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Літаємо на лижахЛижний сезон у самому розпалі. Кореспонденти "МБ" зробили тур лижними курортами.

Перший пункт десантування – курорт "Буковель". Ще за 20 кілометрів до "Буковелю" обабіч дороги можна побачити оголошення про вільні місця у приватних садибах (в середньому 60 гривень з особи). Власне, на курорті ціни значно вищі. Наприклад, проживання у найпростішому номері дерев’яного котеджу коштуватиме 395 гривень за двох. Двомісний номер у готелі "Піги" за 14 кілометрів від курорту вартує 150 гривень.

Проте у "Буковелі" все значно пафосніше. 25 котеджів вміщують 98 номерів різного класу. Якщо хочеться відпочити "на всю котушку", можна замовити люкс за 1800 гривень. Харчування у престижному ресторані мережі "Козирна карта" обійдеться приблизно у 100 гривень. Фішка меню – чай на травах.

Більш скромно похарчуватися можливо хіба що у піцерії "Фелічіта". Піца коштує приблизно 25 гривень (до речі, вибір піц дуже великий), а кухоль пива – 8. На вулиці можна зігрітися глінтвейном за 10 гривень.

На курорті безліч підйомників. Є бугельні, двомісний і чотиримісний. Вибір лиж також вражає: тисяча комплектів колекцій 2004-2005 років, а також тридцять комплектів бігових лиж для класичного і вільного ходів. Окрім того, є двісті сноубордів і сноумобіль. Щоправда, прокат останнього – не з дешевих. За 15 хвилин кайфу доведеться викласти сто гривень.

Лижні траси оснащено сніговими гарматами і ратраком, котрий постійно приводить їх до ладу. Довжина трас – від 1000 до 4000 метрів. Одна з трас освітлюється.

Враження дещо псують черги біля підйомників. Іноді доводиться чекати півгодини, а то й більше.

Важлива деталь: ціни на більшість послуг у "Буковелі" відрізняються, залежно від сезону. Одні з найвищих тарифів існують зараз (це "Високий сезон"). "Низький сезон" настане у другій половині лютого і тарифи "впадуть" на 15 відсотків. У березні за послуги можна буде платити ще менше.

Далі ми вирушили до Буковинських Карпат – на перевал Німчич. Офіційне відкриття гірськолижного комплексу "Німчич" відбудеться 6 лютого, але тут вже багато клієнтів. За день на трьох спусках катається 180 – 200 людей. Бугельні підйомники мають ласкаві назви: "Танюша" (для дітей), "Настуся" (для початківців) і "Софійка" (для професіоналів). Траси розрівнюються і освіжаються ратраком. Розмаїття лиж і сноубордів досить велике, і тарифи на прокат вигідно відрізняються від інших курортів. Кафе розташоване просто біля траси. Тут можна посмакувати "гуцульським" чанахі за 7 гривень, шашликом із сьомги за 10. Любителів зігрітися алкоголем ціни теж не шокують. Однак тоді кататися на лижах не рекомендується.

Траси освітлюють, і незабаром можна буде кататися до пізнього вечора. Професіонали стверджують, що кататися на Німчичі – саме задоволення.

На Німчич можна їздити групами. Принаймні так радить завідувач кафедри туристичної анімації і соціально-гуманітарних технологій російської міжнародної академії туризму (Москва) і керівник проекту "Німчич" Володимир Борець:

– Якщо ви хочете відпочити на славу, краще зв’язатися з нами завчасно. Із кожною групою працюватиме професіонал, котрий покаже усі принади гірськолижного відпочинку.

Колективна поїздка на Німчич вартує 55 гривень за добу з людини (проїзд із Чернівців і назад та харчування). Усі інші послуги оплачуються окремо.

Родзинкою відпочинку на Німчичі є польоти парапланом над гірськими схилами. Навіть тих, хто не вміє, навчать техніки парапланінгу, катання на лижах і сноуборді.

Навколо Німчича розвинена готельна інфраструктура, тож не обов’язково жити у наметах. Зовсім недалеко комплекс "Легенда Карпат", а також дешевші кімнати у приватному секторі.

Кореспондентам "МБ" за день вдалося відпочити так, що аж ноги відвалювалися, заплативши не більше сотні гривень за одного.

А для дуже зайнятих людей невеличкий лижний комплекс є на Цецино. Тут тарифи дешевші, однак і послуг менше. 


Ціни на послуги

Комплекс "Перевал Німчич"

- разовий підйом – 3 грн

- разовий підйом на Бебі-ліфт (для дітей) – 1 грн

- послуги спортивного інструктора (ос./ год.) – від 50 грн

- зимовий парапланінг – 100 грн

Прокат:

- гірські лижі (V.I.P. – "ROSSIGNOL") – 50 грн

- гірські лижі (V.I.P. – "BLIZZARD") – 40 грн

- дитячі гірські лижі – 30 грн

- Сноуборд – 50 грн

- Санчата – 10 грн

Харчування:

- Ланч та снек (комплекс) – 12 грн

- Гарячий обід – 8 грн

- Фуршет, банкет, пікнік – від 75 грн

Проживання:

- Економ-категорія – 35 грн

- Люкс-категорія – 100 грн

- V.I.P.-категорія – 250 грн

- сауна (2 ос./год.) – 15 грн.

Курорт "Буковель"

- разовий підйом – від 3 грн на бугельному підйомнику до 10 грн на чотиримісному крісельному

- денний абонемент – від 70 до 115 грн

- послуги спортивного інструктора (1-2 ос.) – 80 грн/год., 300 грн/день;

- для дітей від 2 до 4 років – 50 грн за урок

Прокат ("Високий сезон"):

- гірські лижі (V.I.P. 2004-2005 років) – 250 грн

- гірські лижі (колекція 2004-2005 років) – 70 грн

- гірські лижі (колекція 2003-2004 років) – 50 грн

- дитячі гірські лижі – 50 грн

- сноуборд – 60 грн

- дитячий сноуборд – 45 грн

Харчування:

- у ресторані "Козачок" – 100–200 грн

Проживання ("Високий сезон"):

- напівлюкс-категорія (2-місний) – 395 грн

- V.I.P.-категорія (люкс) – 1800 грн

- сауна (1ос./год.) – 30 грн.

Редактор: admin
3-02-2005, 19:21
Коментарів 0 Переглядів 2 095

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію