RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

За зловживання владою та отримання хабара порушила прокуратура кримінальну справу після перевірки заяви чернівчанки, яка стверджувала, що працівники патрульно-постової служби побили її 18-річного сина та вимагали хабара.

Мати потерпілого, Наталя С., розповіла, що 21 жовтня біля нічного клубу "Метро" до її сина Олега підійшли співробітники патрульно-постової служби міліції, які почали бити хлопця. Один із міліціонерів засунув руку у внутрішню кишеню його куртки, а коли витягнув її, то тримав у руках пакетика, у якому, за його словами, була "травка". Хлопця звинуватили у зберіганні наркотиків та посадили до міліцейcького "УАЗика". Виручати товариша взявся друг затриманого. Один з міліціонерів сказав, що в юнака знайшли наркотики, але за 200 гривень вони готові його відпустити. Отримавши 150 гривень та 10 євро, міліціонери відпустили "злочинця", наказавши хлопцям нікому про те, що сталося, не розповідати, інакше у них будуть проблеми. Проте про ці події дізналася мати, яка звернулася зі скаргою до керівництва міліції. Жінка хоче подякувати керівникові міліції краю, інспекції з особового складу та відділу внутрішньої безпеки, які її скаргу розглянули. За результатами перевірки, одного з патрульних звільнено з органів за їх дискредитацію, ще одному оголошено сувору догану. Також до дисциплінарної відповідальності притягнули командира роти патрульно-постової служби міліції та його заступника за безконтрольність за діями підлеглих під час несення ними служби. Окрім того, матеріали передано до прокуратури, яка порушила кримінальні справи про хабарництво та зловживання владою.

Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника другого сектору відділу внутрішньої безпеки УМВС області Валерія Лисенка.

– Справді, така справа у нас була. Мати потерпілого звернулася зі скаргою, і у встановлені законом терміни ми здійснили службове розслідування. Коли жінка звернулася до нас, склалося враження, що вона не дуже вірить у те, що скаргу буде задоволено. Стереотип, що міліція буде покривати своїх працівників, доволі розповсюджений. Але ми намагаємося очищати лави міліції від людей, які не поважають закон. Хоча і не слід сприймати відділ внутрішньої безпеки тільки як каральний орган. У нас є два напрямки роботи – це виявлення порушників серед лав міліції і захист працівників міліції та членів їхніх сімей від злочинних посягань. Бувають ситуації, коли злочинці намагаються помститися працівникові внутрішніх органів чи його сім’ї. Щоби виявляти подібне, ми займаємося оперативною роботою.

Щодо злочинів, скоєних працівниками міліції, то минулого року наш відділ порушив чотири кримінальні справи стосовно міліціонерів. Це справи за вимагання та отримання хабара, здійснення несанкціонованого обшуку. У 2003 році відділ порушив п’ять кримінальних справ стосовно цивільних осіб. Це переважно дача хабара працівникам міліції.

Окрім того, що ми виявляємо нечесних міліціонерів, триває робота і з тими, хто йде на цю службу. Ми вивчаємо особові справи кандидатів у міліціонери. Завдяки цьому вдається не допустити на службу осіб, які не можуть бути правоохоронцями. А такі спроби іноді бувають. Був випадок, коли влаштуватися до міліції намагався колишній військовослужбовець, який підозрювався військовою прокуратурою у крадіжках.

А щоби потрапити служити до відділу внутрішньої безпеки, треба також пройти ретельний відбір. Сюди беруть офіцерів, які пропрацювали на керівних оперативних посадах не менше десяти років. Робота потребує великого досвіду. Та й психологічно доволі важко. До служби у відділі внутрішньої безпеки я багато років був у карному розшуку. Там все зрозуміло, ти чітко знав, по який бік барикад перебуваєш. Наші "клієнти" також переважно вважали, що їхня справа – скоювати злочини, наша – їх ловити. Іноді зустрічаю тих, кого притягнули до кримінальної відповідальності за моїми матеріалами. Ніхто з них не ображається. Тут ситуація трохи інша. Переважно працівники міліції, яких притягують до кримінальної відповідальності, переконані у своїй правоті і визнавати свою вину не хочуть.

Іноді бувають випадки, що міліціонерам хтось хоче помститися, і до нас звертаються із наклепницькими заявами. Тому кожну інформацію про правопорушення ми перевіряємо дуже ретельно. Є у нас і телефон довіри, за яким можуть звертатися ті, хто має інформацію про правопорушення з боку міліціонерів, його номер – 55-32-15.

Щодо захисту міліціонерів та членів їхніх сімей, не так давно був випадок, коли бандити "наїхали" на бізнесмена – чоловіка однієї зі співробітниць міліції. Йому погрожували, вимагаючи продати свій бізнес. Дізнавшись про це, ми влаштовували декілька засідок, щоби впіймати зловмисників. Ті, очевидно, відчувши загрозу, припинили погрози.

Були раніше й випадки, коли серед високопосадовців ми виявляли тих, хто "зливав" інформацію злочинцям. Незважаючи на свої високі посади, ці люди були змушені піти з органів внутрішніх справ.

Загалом, вважаю, що наша робота – це робота на позитивний імідж міліції. Виявляючи тих, кому не місце в органах, ми доводимо громадянам, що закон – для всіх один. 
Редактор: admin
27-01-2005, 18:22
Коментарів 0 Переглядів 2 096

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.