RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Коли батько прийшов з роботи, його одинадцятирічна дочка Марійка лежала на ліжку і стиха схлипувала: відчувалося, що в дівчинки вже не було сил плакати.

– Що сталося, доню? – запитав стривожено Іван Михайлович.

– Живіт болить, це дядько Антон винен, – ледь відповіла дочка.

Коли ж батько почав розпитувати, то довідався про страшну річ: сусід згвалтував його донечку. Іван Михайлович кинувся до міліції і там дізнався, що гвалтівника вже затримали.

Замість грошей – насилля

40-річний Антон Балабух (прізвища усіх дійових осіб у цій публікації змінено з етичних міркувань) мешкав в одному з райцентрів області, мав сім’ю і двох дітей, з якими останнім часом не проживав. До того, як стати сексуальним маніяком, служив у міліції сержантом. Однак, на відміну від своїх колег, був не вельми старанним на службі, порушував дисципліну. Зрештою начальству набридло з ним панькатися, і Балабуха з міліції вигнали. Але Антона це нічого не навчило. А у квітні минулого року колишній міліціонер перестрів у дворі неповнолітню Марійку Головенко і запропонував їй зайти в квартиру, сказав, що винен її батькові гроші, які хоче через неї передати. Дівчинка, нічого не підозрюючи, послухалася. І даремно, бо ледь вона переступила поріг, як відчула на своєму обличчі спітнілу долоню сусіда. Антон затулив Марійці рота й наказав роздягнутися, погрожуючи вбивством. Неповнолітня змушена була підкоритися. Зламавши опір Марійки, Балабух згвалтував її. Причому йому довелося застосовувати для цього крем, адже неповнолітня ще не досягла статевої зрілості. Проте бузувіра це не зупинило, навпаки, ще більше збуджувало. Одне слово, пізніше медики за голову схопилися, побачивши, яких фізичних травм завдав підсудний своїй малолітній жертві.

Однак, коли Балабуха затримали, з’ясувалося, що на його совісті ще одна скривджена дівчина. Нею виявилася 23-річна Оксана Кернадз, родом зі Сторожинецького району. Дівчина винаймала разом із сестрою житло у Чернівцях. І ось далеко за північ хтось постукав у двері. Оксана подумала, що це прийшов власник квартири. Але замість нього до кімнати увірвався Антон, який мешкав поруч. Без будь-яких пояснень він схопив Оксану за груди і кинув на підлогу:

"Будеш

кричати – вб’ю!"

Перелякана дівчина почала вириватися з міцних рук гвалтівника, але сили були нерівними. Як на біду, Оксана була вдома сама – сестра поїхала в село за продуктами. Збезчестивши дівчину, Балабух наказав їй до ранку лежати у ліжку тихо і нікому не скаржитися. Вранці додому повернулася сестра разом з батьком. А далі були слідство і суд. На судовому засіданні Балабух не визнав себе винним, кажучи, що скривджені ним дівчата обізналися, що це хтось інший поглумився над ними. Поводився він зухвало, криво усміхаючись. Однак вину його було доведено цілковито. Згідно з вироком суду, Антона Балабуха засуджено до одинадцяти років позбавлення волі.

Захищалася ножем

Є в судовій практиці і факти, коли жінки, захищаючись від сексуальних домагань чоловіків, вдаються до активної самооборони, що призводить до летальних випадків. Приміром, 25-річна чернівчанка Тамара Шевцова в червні минулого року гостювала у свого знайомого Петра Катанчука, у його приватному будинку. Після застілля, коли жінка намагалася піти додому, господар раптом зачинив двері на ключ:

"Ночуватимеш

тут – лягай спати!"

Однак Тамара не послухалася і намагалася вирватися на вулицю. Катанчук, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, вдарив жінку кулаком в обличчя, почав душити і повалив її на підлогу. Шевцова закричала і почала просити, щоби Петро відпустив її. А коли це не допомогло, подряпала нападникові обличчя, а потім щосили відштовхнула – той впав біля дверей. Для самозахисту жінка взяла зі стільчика ножа і після чергової атаки двічі вдарила ним Петра у груди. Господар виявився міцним і знову схопив свою жертву за шию. Цього разу його очікував вже удар у спину. Внутрішня кровотеча від пошкоджених легенів і печінки призвели до смерті Катанчука. Шевченківський місцевий суд, який розглядав цю кримінальну справу, дійшов висновку, що Шевцова під час самозахисту перевищила межу необхідної оборони і засудив її до одного року позбавлення волі.


Коментар

Ігор Мандрик, Начальник управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції:

Минулого року на Буковині було зареєстровано 14 випадків згвалтувань, що удвічі менше, ніж у 2003 році. Після Чернівців цей вид злочинів найбільш характерний зокрема для Новоселицького, Сторожинецького, Вижницького і Глибоцького районів. Серед потерпілих, як правило, жінки працездатного віку. Є випадки, коли до сексуального насильства над своїми дітьми вдаються батьки. Стосується це здебільшого тих чоловіків, дружини яких перебувають на заробітках за кордоном. Часто потерпілі після відповідних заяв змінюють свідчення, боячись залякувань з боку гвалтівників, а дехто не хоче пересудів і мовчки зносить наругу. Тому радив би не приховувати скоєного насильства, а сміливо звертатися до правоохоронних органів. Тим паче, що закон передбачає суворе покарання для гвалтівників”.

Редактор: admin
20-01-2005, 15:20
Коментарів 0 Переглядів 2 734

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.