RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цьогорічна мода на все яскраве та незвичне торкнулася і манікюру. Найрізноманітніші відтінки, найоригінальніші сюжети на нігтях стали звичною справою для сучасної молоді. Щоправда, дотримуватися якоїсь моди у розписі власних нігтів – справа невдячна, тому що лише власна фантазія може допомогти виділитися з-поміж інших та бути оригінальним.

Саме слово "манікюр" походить від латинського "manus", що в перекладі означає "рука" і "cure" – догляд.

Ще зовсім недавно такі популярні гелеві нігті зараз поступаються акриловим, на яких модниці вимальовують найрізноманітніші сюжети.

Як нам розповіли у місцевих салонах краси, є кілька дизайнів розпису.

"Пори року". Кольорова гама художнього оформлення підбирається відповідно до пори року.

"Класичний френч". Чи не найпопулярніший у Чернівцях. Кінчик нігтя нарощується чи зафарбовується білим кольором, інша частина нігтя покривається прозорим чи світло-рожевим лаком.

"Шлюбний дизайн". Художнє оформлення може виконуватися і на нарощених нігтях. Кольори підбираються світлі. Оригіналки можуть прикрасити нігті квітами, сердечками тощо.

"Новорічний дизайн" виконується світлими лаками, нігті прикрашаються малюнками ялинок, сніжинок тощо.

Розпис нігтів художніми пензлями – це окремий напрямок у мистецтві художнього манікюру. Малюнок у будь-якому стилі виконується за бажання клієнта. Можливе доповнення декоративними елементами: стразами,

пір’їнками, фольгою. Цей вид найбільше полюбляє молодь.

Найбільш популярний – французький манікюр

Щоби навчитися цього мистецтва, потрібно закінчити спеціальні курси. За словами спеціалістів, недостатньо лише таланту, потрібно мати бажання та любити цю професію.

Обійшовши кілька чернівецьких салонів краси, ми дійшли висновку, що не всюди однакові принципи роботи – хтось дотримується лише останніх новинок моди, а для когось головне – бажання клієнта. У салоні "Маруна" розповіли, що найбільший попит серед відвідувачів має французький манікюр (нігті покриваються світлим прозорим лаком, а кінчики – білим). Хоча часто замовляють й інші "сюжети". Одним з найоригінальніших є дизайн "Новорічний" – виконується блакитним чи зеленим кольором з блиском (обов’язково) , на якому вимальовуються гілочки, ялинкові прикраси тощо.

– Перед тим, як робити манікюр, ми завжди запитуємо клієнтку, в чому вона буде одягнена. Звичайно, не всі відвідувачі люблять блиск, камінці, хоча виглядає це розкішно. Коли починаєш робити малюнок, спочатку може виглядати непривабливо, та кінцевий результат клієнтам подобається. У моїй практиці незадоволених ще не було, – розповідає Людмила КУЦЮРУБА, манікюрниця салону "Маруна". – Завжди беремо до уваги настрій жінки. Одна наша клієнтка захотіла, щоб на її нігтях намалювали Каспера (привид з мультфільма). Особливо популярні зараз акрилові нігті, де використовується нова структура гелю – тонша, досконаліша. Коштує це понад 200 гривень. Нарощування нігтів зовсім нешкідливе. Головне – не знімати їх власноручно, щоби не пошкодити структуру власних нігтів. Деякі дівчата розповідають, що під гелем навіть краще ростуть нігті.

Зараз популярним став розпис пензлями. Та навіть якщо під руками немає спеціальних пензлів, працівники салону використовують... пензлики, якими окреслюють контур очей, мовляв, ними дуже зручно працювати.

Ціни на манікюр – різні: все залежить від салону та якості наданих послуг. Чищення, фарбування та розпис нігтів коштують приблизно 30 гривень.

Смаки молоді і старшого покоління щодо манікюру різняться. Як розповіли в салоні "Маруна", дівчата надають перевагу цікавим, неординарним дизайнам, а солідні жінки полюбляють стриманий неяскравий манікюр. 


Як розписати нігті

у домашніх умовах

Марія РИЖКОВА, косметолог-естетик, фахівець з манікюру та педикюру:

– Нинішнього року тенденційними у дизайнерському розписі нігтів є сині та червоні кольори (з усіма перехідними відтінками ) з домішками золота і срібла. Поєднання синього і червоного дає бузковий колір. Додають ще й зелений. Мода на такі кольори пояснюється тим, що 2005 – рік півня.

У дизайнерському мистецтві для екстравагантного манікюру використовують і бісер, і ланцюжки, і пір’їнки, і тканини, і рельєфні фігури. Виконання такого дизайну триває від 4 до 6 годин. Коштує один ніготь від п’яти до двадцяти п’яти гривень.

У домашніх умовах стиль розпису нігтів дістав назву "хохлома". На ніготь капають декілька кольорів лаків і формують візерунок за допомогою голочки або зубочистки.

Коли ви вирішили довести до ладу власні нігті вдома, то спочатку потрібно видалити кутикулу. Для цього використовують спеціальні косметичні засоби, найкращий – засіб для видалення кутикули від фірми "ORLY" (ефективно на 3-4 дні). Через декілька хвилин дерев’яною або металевою лопаточкою під кутом 45°, щоби не пошкодити ніготь, зчистити зроговілі клітини кутикули. Ванночки для нігтів слід робити з морською сіллю та з ефірними оліями – з лимонною або олією чайного дерева. Ці олії запобігають грибковим ураженням, а коли вже грибок є, допомагають швидше його позбутися. Після ванночки масажними рухами втирається олія або крем для догляду за нігтями. Перед покриттям лаком нігті треба знежирити спеціальним знежирювальним засобом. Потім покрити безацетоновою основою, щоби захистити ніготь від фарбувальних ферментів лаку, які роблять ніготь жовтуватим. 

Редактор: admin
10-09-2005, 21:09
Коментарів 0 Переглядів 7 292

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.