RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Від "Диких танців" до інавгурації

Вперше в Україні президентська родина настільки публічна, що загальному обговоренню підлягає не тільки склад сім’ї, а й такі "інтимні" речі, як гардероб. Білий костюм для церемонії інавгурації Віктора Ющенка його дружина Катерина замовила у львівського дизайнера Роксолани Богуцької. Цікаво, що про вбрання першої леді для інавгурації першими почали писати російські журналісти. Вони, щоправда, ще не знали, хто саме шитиме костюм, але їх вельми зачепив факт, що Катерина Ющенко відмовилася від послуг російського дизайнера Валентина Юдашкіна. Він сам "напрошувався" до неї у безкоштовні стилісти, однак Катерина чемно пояснила, що для неї дуже важливо, щоби це був одяг від українського модельєра.

Костюм, створений Богуцькою, справив чимале враження на закордонних гостей і журналістів. У ньому був стриманий, але виразний шик, якого бракувало в гардеробі як попередніх перших леді України, так і самої Катерини Ющенко раніше. Однак це була не перша перемога львівської дизайнерки. Саме вона зробили знамениті на весь світ костюми для "Диких танців" Руслани. Про участь Богуцької у переможному шоу-проекті чомусь постійно забували згадати. Зате тепер Роксолана не обділена увагою як персональний дизайнер першої леді України. Вона вже отримала кілька замовлень від Катерини Михайлівни, зокрема, на костюм із рожево-чорного картатого твіду шанель з вишивкою бісером. Тканину для цього костюма привезли з Парижа, як і кремові аксесуари першої леді до інавгураційного вбрання.

Одягала родину Ющенків до інавгурації ще одна львів’янка – Оксана Караванська. Вона пошила сукні та пальтечка для дочок президента – Софійки і Христинки. Видно було, що дівчатка у захваті від обновок. Караванська – давня і переконана апологетка етнічного стилю. Щоправда, вона його зазвичай трансформує до невпізнанності, а ось для президентських донечок зробила досить буквальні костюми – ніби справжні старовинні.

Повідомлялося також, що дочка Віктора Ющенка Віталіна (до речі, вона в чудовій формі після народження дитини) замовила сукню для інавгурації у знаменитої київської дизайнерки Лілії Пустовіт. Лілія також виконала темно-коралову сукню для Катерини Ющенко – ту, в якій вона прийшла на концерт у палац "Україна". Лілії Пустовіт не звикати до "зіркових" клієнтів, адже вона вже кілька років одягає саму Софію Ротару. У співачки та модельєрки склалися такі теплі стосунки, що Лілія (разом із Олександром Зінченком) стала хрещеною мамою онучки Софії Михайлівни.

Бути, як Джекі?

Темно-червона сукня Катерини Ющенко, вдягнута до палацу "Україна", дивовижно нагадує один із знаменитих строїв найбільш стильної першої леді всіх часів і народів Жаклін Кеннеді. Не було в історії людства іншого випадку, щоби президентська дружина затьмарювала своїм виглядом зірок кіно і сцени. Жаклін Кеннеді не те, щоби вдягалася модно, вона сама творила моду. Щойно вона з’являлася на публіці в новому вбранні (а вона завжди з’являлася в новому, бо тратила на це від 40 до 120 тисяч доларів на рік), її негайно починали наслідувати. Худа й цибата чорнява француженка змінила уявлення американців про красу, еталоном якої там тоді вважали пишнотілу білявку. Тож не дивно, що відтоді кожна президентська дружина (а тим паче така, яка виросла в США, як Катерина Ющенко) свідомо чи ні намагається бути схожою на неперевершену Джекі.

Дружина нового українського президента зовні аж ніяк не схожа на Жаклін Кеннеді. Вона швидше – її протилежність: білява, світлоока і схильна до повноти. Цим, а також своєю багатодітністю і материнським іміджем, Катерина Ющенко більше нагадує іншу американську першу леді – Елеонору Рузвельт. Якщо Жаклін Кеннеді вражала всіх вишуканим виглядом, аристократичними манерами і дивовижним марнотратством, то Елеонора Рузвельт стала духовною матір’ю американського народу. Власне, вона була першою президентською дружиною, яка почала виконувати публічні функції. Елеонора не вирізнялася вродою навіть у молоді роки, зате прославилася як видатний публіцист та громадський діяч. І при цьому виховувала шістьох дітей.

Сьогодні у світі немає настільки ж яскравих прикладів перших леді. Навіть у монарших родинах наразі не знайшлося гідної наступниці стильній принцесі Діані. Натомість час від часу в пресі постають імена президентських дружин як зразок несмаку та відсутності стилю. Так, британські журналісти відверто насміхалися з дружини російського президента Людмили Путіної під час візиту подружжя до Об’єднаного Королівства. Писали, що вона, мабуть, хотіла вразити королеву розмірами свого гігантського капелюха, що в її сукнях занадто багато "бантиків і рюшечок", що вона, як і більшість російських жінок, цінує в одязі лише розкіш та приналежність до знаменитої марки.

Отже, тепер чимале випробування чекає на нашу нову першу леді. Попереду – низка офіційних візитів і надзвичайно прискіплива увага до стилю та манер президентської "половини". Їй журналісти "світської" преси приділятимуть більше уваги, ніж самому президентові.

Прем’єрська мода: "корона" і "шпильки"

За кого ми, вочевидь, можемо бути спокійними, то це за нашого нового прем’єр-міністра. Якщо Катерина Михайлівна десь комусь і здасться не досить вишуканою, то приїде Юлія Володимирівна і все виправить. Стиль Юлії Тимошенко якщо не бездоганний, то принаймні унікальний. Досі жінки-політики (а не дружини політиків) асоціювалися у всіх з майже чоловічими діловими костюмами, пишними високими локонами і цілковитою відсутністю жіночності. Зразком такого стилю є незабутня "залізна леді" Маргарет Тетчер. Втім, у неї все ж таки були певні жіночі слабкості. По-перше – пристрасть до виразних прикрас, по-друге – вона завжди носила взуття лише на "шпильці". Саме це і єднає легендарну британську прем’єрку з нашою: Юлія Тимошенко також визнає взуття лише на високому тоненькому підборі. Не виключено, що такий вибір, як для пані Тимошенко, так і для місіс Тетчер, насправді є необхідністю, адже маленькій жінці у чоловічому світі не завадить додати собі трохи зросту і величі. Подібну функцію виконують і зачіски-корони, щоправда, у Юлії Володимирівни вона більш витончена.

Юлія Тимошенко, на відміну від Катерини Ющенко, не поспішає оприлюднювати імена своїх стилістів та марки, яким надає перевагу. Сказала лише, що її знаменитий светр із написом revolution створив український модельєр (дуже схоже, що це робота головного бунтаря української моди Віктора Анісімова). Однак помітно, що над іміджем нашої "залізної леді" хтось дуже ретельно попрацював. Можливо, вона сама, адже стильними жінками зазвичай не народжуються, головне – робити правильні висновки з власних помилок. І якщо, будучи віце-прем’єром у кабінеті Ющенка, Тимошенко могла з’явитися на зустрічі з російським газовим імператором Ремом Вяхіревим у високих чоботах та міні-спідниці, то тепер таке навіть уявити неможливо.


Стиль

Жаклін Кеннеді – це...

- Чіткі лінії

- Завищена талія

- Рукав три чверті

- Рукавички

- Туфлі на низьких широких підборах

- Яскраві капрі

- Великі темні окуляри

- Намиста з перлів

- Шовкові хустки

Стиль Юлії Тимошенко – це...

- Жіночний силует

- Приталені жакети

- Спідниці до середини коліна

- Жакет-френч

- Вузенькі пухнасті светри

- Дрібні прикраси

- Виразні кольори

- Туфлі на "шпильці"

- Оригінальна зачіска.

Редактор: admin
29-01-2005, 18:31
Коментарів 0 Переглядів 4 443

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.