Результати лабораторних досліджень засвідчили, що у пельменях "Ням-ням" одеського виробника – ТОВ "Левада" – виявлено бактерії групи кишкової палички, а у пельменях "Сонечко" – виробник ТМ "Економка" (місто Одеса) – крім названих бактерій, виявлено ще й патогенний стафілокок. Бактерії групи кишкової палички також виявлено у напівфабрикатах "Котлети "Домашні" виробництва ПП Похитайло В.П. з Білої Церкви Київської області.
Результати перевірок виявили порушення у кулінарному цеху ТзОВ "Сільпо-31", що на вулиці Червоноармійській, 71. Зокрема, кулінарні вироби виготовлялися із прострочених інгредієнтів, не дотримано правила зберігання продуктів, відсутні документи на продукцію, приміщення прибирали неякісно тощо. За словами Наталії ПРОКОПЧУК, лікаря відділення гігієни харчування обласної СЕС, у "вилучених готових стравах виявлено мезофільно аеробні та факультативно анаеробні мікроорганізми, бактерії групи кишкової палички, кишкову паличку та патогенний стафілокок".
– Купуючи готові салати, простежте, щоби продавці заправляли їх безпосередньо перед продажем. Вимагайте у продавця посвідчення, де вказано кінцевий термін реалізації, – застерігають санітарні лікарі.
5-04-2005, 12:14
0
1 741