RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Клієнтам диво-корчми безкоштовно роздають «Український наркотик»

%0%Триповерховий ресторан "Старий Млин" на колись занедбаному клапті землі зовні виглядає доволі розкішно. Названий він на честь млина, який колись стояв на цьому місці і славився на всю округу високоякісним борошном. Нинішній ресторан впадає у вічі, лише пригледівшись зблизька, розумієш у чому річ – усе приміщення, і зовні, зсередини, вимощене зі старих деталей. Цегла, каміння, свічники, рахівниці, самовари, діжки, ваги, дроти, люстри, веретена, глечики, мішковина, картини – усе зібране селами Тернопільщини. На багатьох з них навіть є дата виготовлення – 1902, 1912 роки тощо.

"Крумплики" чи борщик у хлібині?

Весь персонал зодягнутий в українське народне вбрання. Музичний супровід – народні, сучасні пісні і "вживу", і аудіозаписами – звучить винятково українською мовою. Меню ресторану-музею вирізьблене на товстих дерев’яних дощечках, з точним описом складових, ціною і навіть часом приготування. За назвами та складом страв можна вивчити принади української кухні. З холодних закусок можна замовити гарячий (!) салат "Калапуцьку" за 5,28 гривні (м’ясо, квашені огірки, морква змішані з майонезом). М’ясо до цієї страви подається гарячим – так смачніше.

"Гриби під снігом" за 4,85 гривні готуються з картоплі, грибів, моркви, цибулі, змішаних з майонезом і притрушених твердим сиром.

"Страви-довгочекайки" (треба чекати 40 хвилин): зокрема, "Короп запечений" за 5,65 гривні чи "Обжерливість на двох" за 36,95 гривні (риба смажена, рис, шашлик курячий, шашлик свинячий, "бараболька", крабові палички).

Із гарячих закусок можна обрати: "Я того хочу ще!" за 13,95 гривні (м’ясо, бачок (копчене сало – ред.), ковбаска, кров’янка, хрін), печеня "Пуці-пуці" за 16,35 гривні (м’ясо, картопля, морква, цибуля), "Крумплики" за 5,55 гривні – це картопляні човники, фаршировані м’ясом або ковбаскою.

Якщо замовите "Борщик зелений" за 5,95 гривні, вам принесуть борщ у чорній хлібині, запеченій у печі на дровах. Можете замовити ще й "Грибочки їстівні" за 4,8 гривні тощо. Усі страви подають або у маленьких пательнях просто з печі, або у глиняних чи дерев’яних тарілках.

Доки ви голодні чекаєте на замовлену страву, вам принесуть безкоштовний презент від пана Мельника під назвою "Український наркотик" – шмат чорного хліба, смалець зі шкварками, сіль і тоненько нарізаний часник. Смакота! 
Редактор: admin
29-03-2005, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 4 402

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.