%0%Триповерховий ресторан "Старий Млин" на колись занедбаному клапті землі зовні виглядає доволі розкішно. Названий він на честь млина, який колись стояв на цьому місці і славився на всю округу високоякісним борошном. Нинішній ресторан впадає у вічі, лише пригледівшись зблизька, розумієш у чому річ – усе приміщення, і зовні, зсередини, вимощене зі старих деталей. Цегла, каміння, свічники, рахівниці, самовари, діжки, ваги, дроти, люстри, веретена, глечики, мішковина, картини – усе зібране селами Тернопільщини. На багатьох з них навіть є дата виготовлення – 1902, 1912 роки тощо.
"Крумплики" чи борщик у хлібині?
Весь персонал зодягнутий в українське народне вбрання. Музичний супровід – народні, сучасні пісні і "вживу", і аудіозаписами – звучить винятково українською мовою. Меню ресторану-музею вирізьблене на товстих дерев’яних дощечках, з точним описом складових, ціною і навіть часом приготування. За назвами та складом страв можна вивчити принади української кухні. З холодних закусок можна замовити гарячий (!) салат "Калапуцьку" за 5,28 гривні (м’ясо, квашені огірки, морква змішані з майонезом). М’ясо до цієї страви подається гарячим – так смачніше.
"Гриби під снігом" за 4,85 гривні готуються з картоплі, грибів, моркви, цибулі, змішаних з майонезом і притрушених твердим сиром.
"Страви-довгочекайки" (треба чекати 40 хвилин): зокрема, "Короп запечений" за 5,65 гривні чи "Обжерливість на двох" за 36,95 гривні (риба смажена, рис, шашлик курячий, шашлик свинячий, "бараболька", крабові палички).
Із гарячих закусок можна обрати: "Я того хочу ще!" за 13,95 гривні (м’ясо, бачок (копчене сало – ред.), ковбаска, кров’янка, хрін), печеня "Пуці-пуці" за 16,35 гривні (м’ясо, картопля, морква, цибуля), "Крумплики" за 5,55 гривні – це картопляні човники, фаршировані м’ясом або ковбаскою.
Якщо замовите "Борщик зелений" за 5,95 гривні, вам принесуть борщ у чорній хлібині, запеченій у печі на дровах. Можете замовити ще й "Грибочки їстівні" за 4,8 гривні тощо. Усі страви подають або у маленьких пательнях просто з печі, або у глиняних чи дерев’яних тарілках.
Доки ви голодні чекаєте на замовлену страву, вам принесуть безкоштовний презент від пана Мельника під назвою "Український наркотик" – шмат чорного хліба, смалець зі шкварками, сіль і тоненько нарізаний часник. Смакота!
29-03-2005, 11:38
0
4 402