RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Коли йти до гуртівні?

Так склалося, що у моєму житті чудово поєдналися дві обставини: маніакальна тяга до економії та квартира навпроти гуртівні. Як самі розумієте, спостереження за цим об’єктом веду з дня її заснування, а тому залюбки дам пару рекомендацій.

Найперше – це уникати гуртівень за 1-2 дні до свят, якщо у цьому немає необхідності. Інакше ви простоїте у черзі до каси із пакетиком майонезу та кульком чіпсів хвилин сорок. Чи варта економія у 23-45 копійок такої жертви? Навряд чи.

Також багато людей у гуртівнях у п’ятницю ввечері та у суботу після обіду.

Яку гуртівню обрати?

Це тема окремої розмови, але мої багаторічні спостереження свідчать: певної закономірності, що "там завжди дешевше м’ясо, а там – крупи", немає. Ціни стрибають і коливаються, а тому слід виходити з того, яким транспортом будете добиратися туди і назад. Якщо ви витратите дві гривні на маршрутку, а економія становитиме усього 3 гривні, настрій буде зіпсовано.

Що купувати

і скільки?

Щоби не бути голослівною, наведу калькуляцію останніх відвідин.

Придбано:

Яйця – 30 штук за 10 гривень 80 копійок (36 копійок – штука, а в магазині – 40 копійок). Економія – 1 гривня 20 копійок.

Кава "Галка" – 3 гривні 29 копійок (у магазині – 3 гривні 50 копійок). Економія – 21 копійка.

Маргарин – 1 гривня 33 копійки (1 гривня 50 копійок). Економія – 17 копійок.

Сметана – 3 гривні 14 копійок (3 гривні 40 копійок). Економія – 26 копійок.

Вермішель "Мівіна" – 44 копійки. Економія на п’яти пачках – 30 копійок.

Сік 250-грамовий – 1 гривня 38 копійок. Економія – 12 копійок.

Йогурт – 1 гривня 34 копійки. Економія – 16 копійок.

Олія – 6 гривень 50 копійок. Економія – 20 копійок.

Такий собі скромний набір "Що би перекусити ввечері", а проста калькуляція свідчить, що зекономлено майже три гривні. За все сплачено майже 30 гривень, а отож ми нібито отримали десятивідсоткову знижку. Непогано і виправдано, якщо гуртівня – через дорогу від дому. Тоді при виході можна ще купити фантастичний рулон паперу за 1 гривню 80 копійок (кілометрів 150), й життя засяє яскравими фарбами зекономленого "трьошника".

Якщо ж гуртівня далеко, слід порахувати вартість проїзду (бензину), але ясно одне: закуповуватися тоді вигідно не менш, ніж на 100-150 гривень.

Чого не варто купувати?

Чомусь у гуртівні поблизу мого дому дорогі овочі. Принаймні копійок на 10-30 дорожчі, ніж на базарі. Але й тут є свій плюс: взимку вони не перемерзлі, як на ринку, а влітку відпадає потреба товктися у базарному натовпі.

На гривню з копійками дорожче куряче м’ясо. Ніжне м’ясце акуратно нарізане й виглядає симпатично, але ж ми прийшли економити!

На жаль, слід дуже уважно вивчати терміни придатності продуктів. Днями вже біля каси помітила, що маргарин вже днів десять непридатний до вживання. Зніяковіло повідомила про це продавцеві, яка напрочуд ввічливо, але здивовано сказала: "То покладіть на місце".

До речі, цікава річ: на гуртівнях дуже уважні продавці й ненав’язлива охорона, на відміну від багатьох великих магазинів самообслуговування, де на тебе дивляться так, що одразу почуваєшся злодієм.

Куди подіти зекономлені гроші

Що на гуртовні фантастично дешеве?

Будете сміятися, але ...пиво. Якщо у місті відлік цін на цей напій починається з двох гривень за півлітрову пляшку, то тут 1гривня 56 - 1 гривня 71 копійка. Майже на гривню дешевші більшість сортів горілки.

Дрібниця, але приємно, коли до пляшки з олією прив’язують кришки для консервування чи декілька грамів борошна. Зрозуміло, що хід доволі примітивний, але нашій людині приємно. Халява! 
Редактор: admin
17-03-2005, 16:33
Коментарів 0 Переглядів 1 972

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.