RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Київські акушери та гінекологи стверджують, що кількість вагітних жінок в Україні зросла практично вдвічі. За словами медиків, не останню роль у підвищенні показників репродуктивності зіграло те, що з 1 квітня цього року кожна жінка, яка народить дитину, повинна отримати 8,5 тисячі гривень.

Ми вирішили дізнатися, чи зросла кількість вагітних у Чернівцях.

Фондом соціального страхування з 1 квітня до 19 серпня було здійснено 1923 виплати (тільки для працюючих) на народження дитини на загальну суму понад 5 мільйонів 380 тисяч, повідомила заступник директора виконавчої дирекції обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Марія Киріяк.

Зросте кількість вагітних у вересні-жовтні, вважає головний лікар пологового будинку №2 Тетяна Батюкевич, коли люди остаточно пересвідчаться, що виплати на народження дитини справді реальні.

Так само каже про можливу тенденцію до збільшення народжуваності і головний лікар пологового будинку №1 Дмитро Манчуленко. Але поки що на це лише чекають.

Завідувач жіночої консультації №1 Петро Кияшко повідомив, що за ці півроку кількість вагітних у них, порівняно з минулим роком, не зросла, а навпаки зменшилася. У 2004 році з квітня по липень на обліку в консультації перебувало 683 вагітні, а за цей період у 2005 році їх є 638. І хоча цифра незначна, але поки що тенденції до різкого зростання народжуваності у зв’язку зі збільшеними виплатами немає.

– Народжуваність зросте, але переважно народжуватимуть люди бідні, для яких виплати справді великі гроші, – каже Петро Іванович. – До речі, ми вже мали випадки, коли мама народжувала, а отримані гроші використовувала не за призначенням.

Щоправда, зменшилася у нас кількість абортів. Якщо у 2002 році на 100 вагітних у нашій консультації було 53,4 випадку абортів, то у 2004 кількість зменшилася до 39,4, у 2005 кількість абортів становить 33,9 випадку. І цифра ця дуже непогана, але цілком можливо, що зменшилася вона лише завдяки тому, що з’явилися приватні клініки, у яких реєстрація кількості випадків абортів не здійснюється. Крім того, наші жінки, на щастя, почали досить інтенсивно користуватися контрацептивами.

Не стало більше вагітних і в жіночій консультації пологового будинку №2. За словами завідувача жіночої консультації Наталі Федорової, у 2004 році з квітня по липень у них налічувалося 395 вагітних, а у 2005 році з квітня на облік стали лише 376 жінок.

Наталя Петрівна вважає, що це незначний термін і говорити про бум народжуваності ще рано. Хоча на збільшення народжуваності все ж очікують, але тоді, коли люди побачать реальні гроші.

Зменшилася у консультації і кількість абортів. У 2004 році майже за півроку їх було 606, а у 2005 році за цей самий період – 480. Лікар вважає, що на це вплинуло застосування контрацепції, зменшення кількості жінок репродуктивного віку, а також те, що багато жінок виїхали за кордон.


Статистика

Найбільше народжують у селах

За даними Головного управління статистики у Чернівецькій області, з квітня по липень на Буковині зросла кількість новонароджених. Так, у 2004 році з квітня по липень в області народилося 3274 дитини, за цей же період 2005 року народилося вже 3407 дітей.

Загалом у місті з квітня по липень 2005 року зареєстровано 842 дитини, 2565 малюків зареєстровано у районах області. Найбільша кількість зареєстрованих малюків у Сторожинецькому – 443, Глибоцькому – 308, Кіцманському –282, Новоселицькому – 250 та Хотинському районах – 234. Найменше – у Герцаївському районі –114 немовлят та Новодністростровську, де за цей період народилася 21 дитина.


Нас менше 47 мільйонів

За перше півріччя 2005 року населення України скоротилося на 205,5 тисячі осіб, або на 0,43 відсотка, повідомили в прес-службі Кабміну.

Сьогодні населення України становить менше 47 мільйонів осіб. Зокрема, станом на 1 січня 2005 року цей показник становив 47,1 мільйона, 1 березня – 47,03 мільйона, 1 квітня – 46,99 мільйона, 1 липня – 46,95 мільйона осіб.

Єдине місто України, де протягом півріччя спостерігався приріст населення, – столиця Київ.

Редактор: admin
23-08-2005, 12:59
Коментарів 0 Переглядів 2 141

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.