RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найкорисніші легкі у засвоєнні вітаміни ростуть у нас на грядках, а перша зелень має найбільш цілющий ефект.
Медики і дієтологи радять надавати перевагу зелені, яка традиційна для наших широт – кропу, петрушці, листовому салату, цибулі, – оскільки вона звична для нашого організму і, відповідно, здатна подарувати йому більше необхідних речовин, ніж екзотичні плоди.
Позбутися запаху допоможе петрушка
Петрушка – незамінне джерело цінних вітамінів. Вона містить вітаміни А, С, К, В1, В2 , РР, Е, а вітаміну С у ній уп’ятеро більше, ніж у лимонах. Невеликий пучок петрушки здатний задовольнити добову потребу організму у мінеральних солях калію, магнію, фосфору. А 50 грамів петрушки з легкістю поповнять організм потрібною кількістю вітаміну С і каротину. Петрушка корисна при захворюваннях нирок, гастриті і виразковій хворобі, а також будь-яких запальних процесах і послабленні зору. Крім того, зелень петрушки має ще одну корисну властивість – вона чудово відбілює зуби і зміцнює ясна.
Петрушка – прекрасний природний засіб, що освіжає дихання. Можна сміливо з’їсти часник, а потім, пожувавши листя петрушки, позбутися запаху.
Під час зовнішнього застосування петрушка сприяє заживленню ран, опіків і виразок, діє як дезінфікуючий засіб. Листя прикладають до місць укусів комарів, бджіл.
Кріп регулює
роботу шлунка
Кріп, крім виняткових смакових властивостей, має багато корисних для здоров’я властивостей. У його зелені міститься вітамін С, каротин, вітамін В, нікотинова і фолієва кислоти, а також багато цінних мікроелементів: солі кальцію, калій, залізо, фосфор. Такий чудовий склад допомагає кропу ефективно регулювати роботу шлунково-кишкового тракту, знижувати тиск і позитивно впливати на серцеву діяльність. Він полегшує симптоми циститу і ниркових захворювань. Кріп застосовують як сечогінний і жовчогінний засіб, а також засіб для посилення секреції молока у матерів, які годують грудьми. А ще зелень кропу миттєво полегшує головний біль і допомагає впоратися із безсонням.
Листовий салат також багатий на вітаміни С, В1, В2, Р, К, Е, мікроелементи й органічні кислоти, які покращують травлення, пришвидшують обмін речовин, зміцнюють стінки судин, попереджують відкладення солей, нормалізують кров’яний тиск і знижують рівень холестерину. Крім того, салат заспокійливо діє на нервову систему і значно покращує сон.
Цибуля зміцнює імунну систему
Говорячи про зелень, неможливо не згадати про ароматне пір’я зеленої цибулі. Завдяки вмісту вітамінів групи В, С, Е, йоду, органічних кислот і мінеральних солей цибуля зміцнює імунну систему, сприяє зниженню рівня цукру і холестерину у крові, нормалізує артеріальний тиск і має жовчогінну дію.
Зелені часник і цибуля значно багатші не лише ароматними речовинами, але і фітонцидами (так, як і корінці) і містять багато мінеральних солей. У пір’ї цибулі, наприклад, особливо багато цінних солей калію, а в часнику – фтору. Тому якщо вам не хочеться пахнути свіжою цибулею, а отримати дозу корисних мікроелементів бажано, сміливо смажте, запікайте, відварюйте цибулю і часник: корисні мікроелементи на зникнуть.


Народна медицина
Багатьом жінкам відомі больові відчуття під час менструацій. Петрушка допоможе їх позбутися.
Для цього необхідно приготувати відвар чи настоянку
з листя і коріння петрушки (1:20) і пити його по четвертині склянки тричі на день
за 30 хвилин до їжі.


Петрушка допомагає при набряках, у тому числі і набряках нижніх повік. Коріння і зелень необхідно пропустити через м’ясорубку, залити окропом у пропорції 1:2 і настоювати у теплі 8-10 годин. Потім процідити, відтиснути і додати сік одного лимона. Вживати по третині склянки тричі на день до їжі протягом 3-5 днів (але не під час вагітності). Приймати настоянку петрушки з витиснутим лимоном бажано не натщесерце, щоби не подразнювати слизову шлунка.


Петрушка також допоможе від прищів та вугревої висипки. Петрушку пропустити через соковижималку. Протирати обличчя, попередньо очищене від косметики, соком петрушки двічі-тричі на день не менше 2-3 тижнів.


Петрушку використовують для загального очищення організму від солей. Для цього петрушку разом з корінням вимити, зелень дрібно нарізати, коріння натерти. Склянку петрушки покласти у каструлю, залити 2 склянками окропу і дати настоятися. Пити 10 днів, потім зробити перерву на 2 дні і пити ще 10 днів. Так очищають і судини, і суглоби, і печінку.

Редактор: admin
3-05-2007, 20:17
Коментарів 0 Переглядів 8 673

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.