RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У середині квітня береза, дуб, вільха починають "розносити" навколо непомітний пилок. Якщо ви помітили, що на вулиці у дитини виникає раптовий нежить, оченята сльозяться і чухаються, варто замислитися, чи не поліноз у неї, застерігає алерголог Галина СМИРНОВА.
Для промивання слизової – препарати з морської води
Алергічне захворювання можна легко пропустити на фоні весняних застуд. Але варто мати на увазі, що ГРЗ, на відміну від полінозу, зазвичай супроводжується підвищенням температури, загальною слабкістю, збільшенням мигдалин. Після лікування симптоми зникають через 3-5 днів. Алергія на пилок найчастіше виявляється лише на вулиці у період квітнення. Не обов’язково всі вияви полінозу помітні одразу. У дитини може бути лише почервоніння очей чи лише закладеність носа.
Починають лікування дитини антигістамінними препаратами, які порадить лікар. Позбутися алергії також можна за допомогою промивання носа. Ефективними є препарати на основі морської води. Після того, як погуляли з дитиною на вулиці, потрібно скористатися цими краплями чи спреєм, змиваючи пилок зі слизових. Крім того, морська вода зволожує і відновлює нормальну функцію слизової носа.
Якщо ж носик дитини зовсім не дихає і не допомагає промивання, можна скористатися звичними засобами від нежитю. Але судинозвужувальні краплі не можна використовувати довше 3-5 днів.
Навесні відмовтеся від яблук та бананів
Ідеальний варіант боротьби з полінозом, звісно, – ізолювати дитину від алергенів. Наприклад, вивезти у період квітнення в інший регіон. Натомість більш реально – менше гуляти у лісі, парку, де багато пилку. Рідше виходьте на вулицю всередині дня, коли яскраво світить сонце і дерева починають сильно розпускатися. Найкращий час для прогулянки – після дощу, коли пилку у повітрі значно менше. Після прогулянки потрібно обов’язково вмитися і промити слизові.
Щойно з’явилася алергія, змініть раціон дитини, дотримуючись відповідної дієти. Наприклад, якщо до алергії призводить пилок берези, вільхи, яблуні, не можна їсти персики, яблука, а також горіхи, моркву, селеру. Інакше може виникнути перехресна алергія на продукти. Заборонено при полінозі вживати мед.
При алергії на полин, кульбабу, соняшник небажано вживати цитрусові, соняшникову олію, халву.
Навіть якщо протягом року дитина їсть яблуки та банани, навесні вживання цих продуктів краще уникати.


Важливі запитання про хворобу
ЧОМУ ВИНИКАЄ ПОЛІНОЗ?
Коли навесні починають квітнути дерева, а точніше, "пилити", пилок з повітря осідає на слизових оболонках носа, очей і рота, потрапляє у бронхи, і викликає у чутливих до нього людей симптоми алергії. Імунна система таких людей помилково сприймає нешкідливу речовину (пилок) за ворога і одразу ж задіює захисні механізми, які повинні знищити супротивника. Почервоніння, набряк – це типові ознаки боротьби, яка відбувається між захисними силами імунної системи і сторонніми речовинами.
А ще, стверджують фахівці, у полінозі винні антитіла класу Е, які виробляються у нашому організмі і реагують на пилок рослин. Поліноз можна навіть не помітити, тому що він минає разом із періодом квітнення. Але з кожним роком реакція буде дедалі сильнішою, і з часом вона може виникати не лише на пилок, а й на домашню пилюку. Згодом загрожує стати цілорічною алергією або перерости у бронхіальну астму.


ЧИ ПЕРЕДАЄТЬСЯ АЛЕРГІЯ У СПАДОК?
Поліноз – найпоширеніша алергічна реакція, яка виникає у 15 відсотків дітей. Причиною цього може бути і погана екологія, і не дуже правильне харчування мами під час вагітності, і спадковість. Якщо на першому році життя малюк потерпав від шкірних виявів харчової алергії (діатезу), у подальшому він може реагувати і на дерева, які квітнуть.
КОЛИ МОЖУТЬ З’ЯВИТИСЯ ПЕРШІ ОЗНАКИ ПОЛІНОЗУ?
"Пилкова" алергія формується не раніше 4-х років життя дитини, у більш ранньому віці зустрічається рідко. Хоча сьогодні відомі випадки полінозу навіть у дворічних дітей. У такому разі зазвичай винні самі батьки. Наприклад, з’явилася у дитини алергія на якийсь продукт, почервоніли щічки, мама починає купати її у травах – ромашці, череді. Так мама, не знаючи цього, формує у дитини алергію ще й на пилок рослин. Тому, коли з’являються ознаки діатезу, одразу ж зробіть алергопроби і починайте лікування. У Чернівцях це можна зробити з листопада по березень в обласній дитячій лікарні та в обласній лікарні.

Редактор: admin
26-04-2007, 14:19
Коментарів 0 Переглядів 3 877

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.