Для зменшення інтоксикації необхідно вживати велику кількість рідини. Вітаміни С і Р зміцнюють стінки кровоносних судин. Тому корисно насичувати дієту такими продуктами, як шипшина, чорна смородина, чорноплідна горобина, лимони.
Корисним є й сік редьки з медом: по одній столовій ложці 3-4 рази на день протягом тижня, і настій шипшини: 100 г ягід заварюють у літрі води в термосі.
У раціоні харчування варто зменшити як холодні, так і дуже гарячі напої і страви, а також смажені і масні страви, гострі, солені і мариновані продукти, гострі приправи, соуси.
У подальшому, поступово одужуючи, енергоцінність раціону підвищуйте. До дієти включайте овочі і м’ясо (бажано перетерте) і продукти, багаті на солі кальцію (кисломолочні продукти, грецькі горіхи). Це поряд з обмеженням солі забезпечує протизапальний ефект. Харчуватися треба малими порціями, але часто.
15-02-2007, 14:28
0
2 401