Чимало звичних продуктів можуть замінити антибіотики. І при цьому не завдаватимуть шкоди корисній мікрофлорі кишківника.
- Яблуко, часник, кріп і кмин зменшують ріст у кишківнику патогенних грибків.
- Хрін і редька чорна вбивають синьогнійну паличку.
- Морква зупиняє ріст сальмонел, а чорниця – стафілокока.
- Журавлина пригальмовує процеси бродіння.
Після кожного прийому їжі дуже корисне пюре з печеного яблука. У печених яблуках сира клітковина перетворюється на пектин. А ця речовина не лише сама легко перетравлюється, але й покращує засвоєння інших продуктів, виводить харчові токсини.
Морквяне пюре добре знімає інтоксикацію і виводить з організму шкідливі речовини.