RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Після того, як 1989 року у столиці Буковини народився фестиваль "Червона рута", чернівецькі музиканти неодноразово підкоряли серця авторитетного фестивального журі. Чого варті феєричні виступи "Шаданакару", "ІОА4", "200% свободи" чи "Гуцула Каліпсо"! Цьогоріч наші рокери теж добре засвітилися, хоча й не посіли жодного із призових місць.

Як вокалістка коліна побила

На конкурс до Києва поїхали два гурти: досвідчений "Біонік" та відносно молодий колектив "Cramp" на чолі із юною вокалісткою Лілією Мельник. Причому останній без особливих проблем влився до десяткикращих і отримав статус дипломанта. А це означає, що "Cramp" випередив принаймні 34-х виконавців із 44-х учасників. Це велике досягнення, якщо зважати на те, що гурт грає панк-кор.

– Насправді ми ні на що не розраховували, – скромно відповідає Лілія. – На відбірному конкурсі у Чернівцях ми були другими і знали, що навряд чи поїдемо до Києва на фінал. Але нам зателефонували в останній момент і запросили на фестиваль. Уже після нашого виступу у Києві члени журі були досить лаконічними, тільки сказали, що дуже ефектно виглядаємо на сцені. Звичайно, ми старалися – не тільки добре грали, але й стрибали, просто шаленіли! Якоїсь миті мені закортіло впасти на коліна, і я так їх побила, що потім не могла одягнути спідницю.

Серед конкурентів чернівчан виявилося багато музикантів, які грали занадто важку музику:

– Деякі вокалістки буквально гарчали! Після того важко вірилося, що на сцені – дівчина. А коли вийшли 40-річні дядьки із Борисполя і зіграли щось зовсім недолуге, ми розвеселилися і заспокоїлися: "44-те місце уже не наше! Ми молилися, щоби останнє місце належало не нам", – додає Ліля.

Знайомство

з продюсером Ані Лорак

На "Червоній руті-2005" засідали продюсери, котрі відстежували нових талантів. Один із них запропонував чернівчанам виступ на автоперегонах. Окрім того, "Cramp" підписали з дирекцією фестивалю договір про передачу прав на трансляцію своїх пісень.

Проте весь час "кремпів" супроводжували дрібні прикрощі, котрі могли зашкодити їхній участі у "Червоній руті". Основні проблеми стосувалися транспорту. Через нестачу квитків бас-гітарист колективу змушений був стояти в автобусі усю дорогу до Києва, а барабанщик взагалі святкував свій день народження на вокзалі. Уже перебуваючи у Києві, всі дружно заблукали і заледве відшукали свою домівку після тригодинних блукань з рюкзаками та гітарами на спинах у немилосердну спеку. "Cramp" завітали до київської "резиденції" гурту "Біонік", котрий невдовзі підписує контракт з продюсером Ані Лорак Юрієм Фальосою. До речі, "біоніків" можна привітати – вже записано половину альбому на професійній студії "Круц рекордз". Щойно Фальоса зайшов до "біоніків" і зустрівся із "Cramp", одразу пожартував:

– Ей, "Біоніки", ви що – конкурентів мені привели? Дівчина, яка грає панк-кор? Тримайте мене!

Що ж, якщо навіть Фальоса видає аванси чернівецьким музикантам, значить, перспективи у нашої рок-музики неабиякі.

Згадаймо 1989-й

"Червона рута" у Чернівцях. Учасниками заходу були відомі тепер "Воплі Відоплясова", сестри Тельнюк, Андрій Миколайчук, Ірина Білик, Олександр Тищенко з гуртом "Зимовий сад", Андрій Панчишин, Тризубий Стас, Віктор Морозов разом із театром-студією "Не журись", Віка Врадій, Василь Жданкін (отримав Гран-прі фестивалю), "Брати Гадюкіни", "Кому вниз", світловодець Володимир Давидов. До першої "Червоної рути" відбірного туру не було, тому виступити могли всі охочі. Були виконавці і з-за кордону: Люба Білаш (Канада), Дарка та Славко (США), співаки із Франції, Австралії, Аргентини.
Редактор: admin
16-08-2005, 12:07
Коментарів 0 Переглядів 1 758

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.