RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Авіатор "пролетів"

Серед номінованих за кращі акторські роботи було чимало народних улюбленців – симпатичних та одіозних фігур. Це, зокрема, Леонардо ДіКапріо – володар "Золотого глобуса" за роль в "Авіаторі", Кейт Уїнслет – його партнерка за легендарним "Титаніком", Джонні Депп, який номінувався торік за "Піратів Карибського моря", юна зірка Наталі Портман. Усі вони, що називається, "пролетіли" – американські кіноакадеміки традиційно недолюблюють високооплачуваних та оспіваних бульварною пресою акторів. Лео та Джонні навіть не змогли посміхнутися, коли переможцем оголосили їхнього суперника – темношкірого актора Джеймі Фокса. До речі, обидва "Оскари" за чоловічі ролі – головну та другорядну – дісталися афроамериканцям. Мабуть, про цю заяложену політкоректність і думали оскарівські невдахи Депп та ДіКапріо. Відомо ж, що в сьогоднішній Америці найважче ведеться молодим білим чоловікам традиційної сексуальної орієнтації. Якщо такого хтось, приміром, звільнить з роботи, то нема з чим навіть іти до суду, не скажеш, що тебе переслідують за расовою чи статевою ознакою.

Класичні характери й образи, очевидно, не цікавлять американських кіноакадеміків на початку нового тисячоліття. Так, цьогорічна лауреатка "Оскара" Хіларі Свонк отримала статуетку вже вдруге, і обидві її оскароносні ролі лише умовно можна назвати жіночими. Вперше це була дівчина, яка прикидалася хлопцем, вдруге – дівчина-боксер. Варто згадати також, що попередній та передпопередній лауреаткам – Шарліз Терон та Ніколь Кідман – кіноакадеміки наче віддячували за спотворення, яких вродливі акторки зазнали від гримерів.

Сукні, промови...

Традиційно під час церемонії всіх цікавить, хто з ким і в чому прийшов. Цього разу було модно привести до зали всю родину або принаймні когось із дітей. З дочкою-підлітком прийшов Джеймі Фокс. Та ще й виголосив дуже зворушливу промову-присвяту про свою бабусю. А ось подвійний лауреат Клінт Іствуд "похвалився" перед поважною публікою 96-річною мамою, яка мило посміхалася синові із зали.

Всупереч чуткам про розрив стосунків разом були Леонардо ДіКапріо та знаменита бразильська модель Жизель Бундхен. Джонні Деппа, як завжди, віддано супроводжувала Ванесса Параді. Режисери трансляції часто зупиняли свій погляд на її закам’янілому обличчі. Мабуть, щоби зайвий раз подратувати американців, які звикли до хронічно усміхнених зірок.

Якоюсь аж дуже сумною вийшла на сцену для нагородження кращого актора другого плану Рене Зельвегер. Уже за півгодини стали зрозумілими причини її печалі: на сцені з’явилася молода акторка, яка зіграла у "Привиді опери", в такій самій сукні, як у Рене. На подібному заході це – страшний конфуз. І хоч деякі деталі суконь відрізнялися, головне – червоний колір, корсаж, силует годе – було цілком однаковим.

Королевами стилю виглядали дві представниці іспаномовного світу – Пенелопа Круз та Сальма Хайек. Чудове чорне волосся їм уклали в зачіски, навіяні 50-ми роками, відповідним був макіяж, а сукні – дуже сексуальними. Зате у чарівних мореніт (чорнявок по-іспанському) з’явилася на цій церемонії гідна молода конкурентка – Каталіна Сандіно Морено, яка номінувалася на "Оскар" як краща акторка. Не пасла задніх і лауреатка "Оскара" за кращу жіночу роль другого плану австралійка Кейт Бланшет. Сяючою вродою і вбранням вона наче замінила свою втомлену від публічності співвітчизницю Ніколь Кідман. Бланшет, одна з небагатьох, залишилася яскравою білявкою, тоді як цей колір волосся вочевидь виходить з моди у Голлівуді: різко потемнішали, крім Рене Зельвегер (що вже відомо), Дрю Беррімор та Шарліз Терон.


Головні номінації та лауреати-2004

- Фільм – "Дівчина на мільйон доларів" Клінта Іствуда

- Режисура – Клінт Іствуд, "Дівчина на мільйон доларів"

- Актор – Джеймі Фокс, "Рей"

- Актор другого плану – Морган Фрімен, "Дівчина на мільйон доларів"

- Акторка – Хіларі Свонк, "Дівчина на мільйон доларів"

- Акторка другого плану – Кейт Бланшет, "Авіатор"

- Операторська робота – Роберт Річардсон, "Авіатор"

- Анімаційний фільм – "Суперсімейка"

- Спецефекти – "Людина-павук-2"

- Неангломовний фільм – "Море всередині" (Іспанія).

Редактор: admin
1-03-2005, 20:11
Коментарів 0 Переглядів 1 925

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Якщо йтимуть теплі дощі, він для любителів тихого полювання буде вдалим


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.