RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Майже 85 відсотків підлітків, починаючи з 12-річного віку, потерпають від вугрів, або акне. Найчастіше дошкуляє ця проблема у 15-19-річному віці. Як і більшість хвороб, вугрева хвороба загострюється наприкінці зими – на початку весни, коли організм потребує найретельнішого догляду.


Міф 1. Виникнення вугрів

пов’язане з порушенням дієти.

– Раніше справді вважали, що через надмірне вживання шоколаду і різних солодощів потерпає наша шкіра, – розповідає дерматовенеролог-косметолог Наталя ГРИСЮК. – Останні дослідження засвідчують, що це не має жодного значення. Дієта не впливає ні на покращення, ні на погіршення шкіри.


Міф 2. Причина виникнення вугрів – захворювання шкіри.

Окрім надмірної секреції сальних залоз шкіри, вугрі можуть бути проявами й інших хвороб. Тож краще зробити обстеження, адже акне може виникнути в разі порушення функції яєчників, надниркової та щитовидної залоз, шлунково-кишкових хвороб.


Міф 3. Вугрі з’являються від недостатнього догляду за шкірою.

Якщо підліток нормально вмивається зранку та ввечері, це вже достатній догляд для його віку.


Міф 4. З часом будь-які вугрі минають безслідно.

Таке твердження може стосуватися лише тих, у кого І-ІІ стадії вугревої хвороби. Якщо вона загострена – ІІІ-ІV стадії – потрібне серйозне лікування, яке неможливе у домашніх умовах. Нехтування лікуванням може призвести до серйозних наслідків: залишаються глибокі рубці, плями, які проявляються особливо на холоді, розширюються судини на обличчі, з’являються загрубіння на шкірі.


Міф 5. Для лікування достатньо сходити кілька разів до косметолога чи дерматолога.

Вугреву хворобу, особливо останні стадії, важко лікувати. Використовуються спеціальні маски, призначаються антибіотики. Жінкам – навіть протизаплідні засоби, щоби знизити рівень чоловічих гормонів, які у надмірній кількості виробляє надниркова залоза.

Під час лікування потрібно запастися терпінням, адже хвороба може пробігати хвилеподібно. Покращення з’явиться через півроку чи навіть рік.


Міф 6. Вугрева хвороба

не передається у спадок.

Акне – це генетично зумовлене захворювання. Якщо від вугрів у підлітковому віці потерпали батьки, то є вірогідність, що вони проявляться у дітей. Щоправда, стовідсоткової впевненості немає.


Міф 7. Лікування потрібне тоді, коли на шкірі вже дуже багато висипань.

Коли порушується робота сальних залоз, шкіра стає масною, розширюються пори на обличчі, які швидко закупорюються. Такі симптоми свідчать про початок хвороби, і саме на цьому етапі найкраще розпочати лікування, яке буде значно простішим і дешевшим.


Міф 8. Вугрі можуть бути лише до 25 років. Якщо потім з’являється висипання – це вже не вугрева хвороба.

Якщо є дисфункція яєчників, то вугрі можуть бути навіть у жінок старшого віку. Вони постійно присутні на обличчі, а під час місячних їх з’являється ще більше.


Міф 9. Немає значення, яким кремом користуватися у підлітковому віці, адже це не впливає на появу вугрів.

Користуючись кремом, підліткам потрібно уникати комедогенних кремів, які розраховані на дорослих, тому є маснішими і забивають пори молодої шкіри. Вибираючи крем, зверніть увагу на упаковку, де має бути зазначено, чи комедогенний він, чи ні. Під час вугревої хвороби краще користуватися спеціальними засобами проти вугрів, які потрібно підібрати до типу шкіри.


Міф 10. З початком регулярного статевого життя усі проблеми зі шкірою минають.

Коли розпочинається статеве життя, то на гормони, які зазвичай призводять до хвороби, це жодним чином не впливає. Серйозні зміни в організмі відбуваються лише під час вагітності.


Домашня косметика

- Протирати обличчя відваром трави звіробою (20 г рослини заливають склянкою окропу, варять 10-15 хвилин, потім проціджують).

- Прикладати припарки з квітів ромашки (1 столова ложка на півтори склянки окропу). Змочують у гарячому відварі декілька шарів марлі і кладуть на обличчя, доки припарка не охолоне. Роблять регулярно через день протягом місяця.

- Корисними є маски із соку калини. Сік із декількох ягід витискають на обличчя, тримають 15-20 хвилин. Змивають відваром ромашки.

Редактор: admin
10-02-2005, 19:08
Коментарів 0 Переглядів 19 771

Теги -

Чоловіки намагалися втекти до Молдови, за це дали "переправникові" круглу суму
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.