RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На слід 52-річного злочинця вдалося вийти завдяки фотороботу, складеному у липні 2005 року за свідченнями однієї із жертв, яка вижила, повідомив Віктор ОЛЬХОВСЬКИЙ, виконувач обов’язків начальника УМВС України в Запорізькій області.

Затриманий не чинив опору під час арешту. До Пологівського райвідділу УМВС його доставили двоє співробітників міліції. Під час обшуку у будинку серійного вбивці оперативники знайшли особисті речі його жертв, а також речі дівчат, які вважалися зниклими безвісти. Убивця одразу почав давати свідчення. Станом на понеділок було доведено вісім злочинів. Наймолодшій жертві було 9 років, найстаршій – 20.

За словами В. Ольховського, для розкриття згвалтувань і вбивств, які було скоєно у Пологівському районі з 2000 року, було створено спеціальну слідчу групу з двадцяти міліціонерів. Але дев’ять місяців тому характерні вбивства у районі припинилися, і оперативники були впевнені, що маніяк переїхав до іншої області. Проте у липні 2005 злочини почали скоювати знову.

За останній місяць у райцентрі Пологи, де проживав затриманий, сталося три вбивства і одне згвалтування. Близько шестисот міліціонерів було залучено до розшуку маніяка. Зараз затриманий дає свідчення про свої старі злочини на території Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської областей та Криму. Вірогідно, у нього є жертви і в Росіїї де маніяк мешкав тридцять років тому.

У сімейному житті був агресивним

Пологівський маніяк протягом тридцяти років поєднував сімейне життя із сексуальними злочинами. Він був тричі одружений. Від першого шлюбу має двох дітей, які живуть у Росії. Друга сім’я проживає у Павлограді, третя – у Дніпропетровську. За словами В. Ольховського, колишні дружини характеризують підозрюваного як агресивну людину, схильну до насильства.

За словами оперативників, затриманий нічим не мотивує своїх вчинків, а заявляє, що він перебував "наче у ролі мисливця". Перед скоєнням злочину випивав спиртне, а після – змінював зовнішність: збривав вуса або відпускав бороду.

– Є категорія людей, які соромляться, замикаються, розповідають, але не до кінця. А цей чоловік розповідає про скоєні діяння з найменшими подробицями, показує, і в мене таке відчуття, що навіть смакує те, що він робив. Таке враження, що він цим пишається, – заявив В. Ольховський.

Нормальна людина такі злочини

не скоює

Геннадій Москаль, заступник міністра внутрішніх справ, повідомив, що остаточна кількість жертв може сягнути далеко за тридцять:

– Тридцять – це ми так гадали. Лише зараз за нашими справами нараховується десь 43. Але ми не думали, що географія (скоєння злочинів, – ред.) зараз розширюється. Крим, Харківська область, місто Дніпропетровськ та, очевидно, інші області. Все, що він розповідає, треба перевіряти. Але підтвердився один факт – станція Лозова (Харківська область – ред.). Ми підняли – справді, чотири вбивства там було.

Відповісти на запитання про психічний стан затриманого Геннадій Москаль не береться, адже це має встановити психіатрична експертиза. Вона поки що ще не відбулася, бо робота слідчих із затриманим лише розпочалася. Але при цьому додав:

– А як ви вважаєте, психічно нормальна людина скоює такі злочини? Хай йому оцінку дасть психіатрична експертиза.

Розслідування триватиме ще у п’яти областях України, де обвинувачуваний скоїв злочини. Жертв в українського маніяка може виявитися навіть більше, ніж у російського маніяка Андрія Чикатила, на рахунку якого 56 жертв.

Володимир Бондар, старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області, розповідає про резонансні злочини, що скоювалися у нашій області останніми роками:

Минулого року затримали Олександра Корнєва із Садгори, який вбив чотирьох жінок (проституток). Його засудили до довічного ув’язнення. Убивства він здійснював протягом 2002-2004 років, а трупи жертв ховав у сараї.

Декілька років тому затримали неповнолітнього, який завдав ножових поранень сімом особам. Хлопець перегрався у комп’ютерні ігри і за їх принципом виходив на вулицю, щоб ударити ножем уявного супротивника. На щастя, ніхто не загинув.

У квітні цього року вбили чоловіка і дружину у селі Іспас Вижницького району. Місяць тому ми затримали громадянина Молдови, який був бізнесовим партнером подружжя. Слідство триває.

А зовсім нещодавно, 31 липня, четверо юнаків у віці тринадцяти, чотирнадцяти, п’ятнадцяти і дев’ятнадцяти років згвалтували і задушили дівчинку дев’яти років. Сталося це у Красноїльську Сторожинецького району. 
Редактор: admin
11-08-2005, 19:58
Коментарів 0 Переглядів 2 304

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.