RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Пора відпусток – можливість заробітку не тільки для турфірм, але й для пройдисвітів та злодіїв.

Розморені спекою та розслаблені відпочивальники – ласа пожива для них.

Гроші ховайте у внутрішній кишені

Ринки, магазини, пляжі, переповнений транспорт – зручні місця для того, щоби поцупити у вас гаманець чи сумку. А розкривати правоохоронцям такі злочини дуже важко, хіба що впіймати злодія за руку з гаманцем при свідках. До того ж найчастіше виявляють крадіжку лише через деякий час.

Як розповіли в ЦГЗ УМВС, іноді кишенькові злодії діють поодинці, частіше групами – по дві-три особи. Двоє відволікають та загороджують "жертву", а третій витягає гаманця. В автобусі "помічники" кишенькового злодія іноді починають штовхати людину, лаятися з нею. У цей час лезом розрізають сумочку або відкривають. Часто злодій підсаджується на сходинку повного автобуса або тролейбуса, що полегшує йому "роботу", тому що низько опущені сумочки в тисняві виявляються прямо перед ним.

На ринку або в магазині злочинці заздалегідь шукають собі жертву, спостерігають за покупцями, які розраховуються біля каси: чи багато грошей у гаманці, куди гаманець покладено. Залишається тільки провести жертву до громадського транспорту і там викрасти гаманця.

Іноді на ринку чи у магазині один зі злодіїв заступає людину від інших, інший дістає гаманця і відразу передає третьому. Найчастіше гроші витягують з гаманця, а порожню "тару" відразу викидають.

Багато жінок, сподіваючись вберегтися від пограбування, ховають усі свої ювелірні прикраси до гаманця. Вони не розуміють, що наражають себе на ще більшу небезпеку. Якщо пограбування трапляються рідко, то кишенькові крадіжки – набагато частіше.

"Барсетки" у злодіїв популярні

Дуже часто кишенькові злодії крадуть модні тепер "барсетки". У дорозі нею краще не користуватися, а документи та гроші тримати при собі. Якщо ви водій і взяли незнайомого пасажира, не втрачайте пильності на автозаправках та під час зупинок, щоби поїсти, замінити пошкоджене колесо тощо.

У громадському транспорті найпопулярніше місце для кишенькових злодіїв – біля виходів, де скупчуються люди, піднімаються чи спускаються східцями.

Якщо ви відчуваєте, що до вас у кишеню чи сумочку залізла чужа рука, відсуньтеся, дайте зрозуміти злодію, що знаєте про його наміри. Приверніть до себе увагу, попросіть допомоги інших пасажирів. Зазвичай кишенькові злодії не вдаються до застосування сили, але все одно треба бути обережним, затримуючи такого злодія. Обов’язково повідомте міліцію. Чим швидше ви це зробите, тим більше можливостей матимуть оперативники для розкриття злочину по "гарячих" слідах. Намагайтеся повідомити правоохоронцям якнайбільше прикмет підозрюваного.


Як уберегтися від кишенькових злодіїв

- Гроші та документи ховайте до внутрішньої кишені. Бажано, щоби вона ще й застібалася.

- Щоби не довелося витягувати гаманець серед натовпу чи в переповненому транспорті, дрібні гроші на проїзд, цигарки тощо можете тримати у верхній кишені, а решту – у внутрішній.

- Жінкам сумочку треба тримати якомога ближче до себе і притискати до тіла рукою.

- Ідучи до магазину чи на базар, розділіть велику суму грошей на кілька частин і покладіть у різні внутрішні кишені. Якщо плануєте покупку чогось дорогого, запросіть із собою когось зі знайомих.

- Не показуйте усіх грошей одразу, а також місця, де їх тримаєте.

- Не кладіть сумочку на прилавок чи біля ніг, коли в магазині (на ринку) вибираєте чи приміряєте якусь річ.

- Гаманець не кладіть у відкриту сумку зверху на придбані продукти.

- У дорозі не залишайте речі чи одяг без нагляду, не доручайте незнайомцям приглянути за ними навіть на короткий час.

Редактор: admin
2-08-2005, 21:06
Коментарів 0 Переглядів 2 039

Теги -

Понад пів року військовий вважався зниклим безвісти, рідні до останнього сподівалися на диво

Загалом в області офіційно працевлаштовані майже 135 тисяч людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Тут зібрані роботи художника, починаючи від 2009 року і закінчуючи сьогоденням


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.