RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Новий бюджет на 2006 рік та нововведення у законодавстві України та підзаконних актах внесуть у життя українців чимало змін.


- На пачках цигарок писатимуть ціну. З 1 січня 2006 року у реалізації (в тому числі в роздрібній торгівлі, громадському харчуванні) можуть бути тільки ті тютюнові вироби, на пачках і коробках яких зазначено (способом, визначеним їх виробником) максимальну роздрібну ціну та дату їх виготовлення. При цьому копії декларацій про максимальні ціни із зазначеної дати вже не потрібні. Якщо за одним найменуванням у продажу будуть тютюнові вироби з різними максимальними цінами, кожен виріб повинен продаватися з урахуванням його індивідуальної максимальної ціни. (Ст. 18 Закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів").


- Зростуть добові на відрядження. З 1 січня 2006 року зростають граничні норми добових витрат (відповідно до постанови КМУ від 24 вересня 2005 року):

– з 18 до 25 грн – відрядження в межах України, до рахунка на оплату вартості проживання в готелі не включаються витрати на харчування;

– з 14,40 до 20 грн – відрядження в межах України, до рахунка на оплату вартості проживання в готелі включаються витрати на одноразове харчування;

– з 10,80 до 15 грн – відрядження в межах України, до рахунка на оплату вартості проживання в готелі включаються витрати на дворазове харчування;

– з 7,20 до 10 грн – відрядження в межах України, до рахунка на оплату вартості проживання в готелі включаються витрати на триразове харчування.


- Худобу можна перевозити лише з бирками. З 1 січня 2006 року переміщення великої рогатої худоби з одного господарства до іншого, реалізація молока та забій тварин на м’ясо здійснюються за умови, що тварина ідентифікована двома вушними бирками встановленого зразка, за наявності паспорта великої рогатої худоби та ветеринарної картки до паспорта. Відповідну вимогу передбачено наказом Мінагрополітики "Про запровадження ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби".


- Пропонувати роботу треба і чоловікам, і жінкам. З 1 січня 2006 року набуває чинності Закон України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків". Відповідно до цього документа, наприклад, для роботодавців установлено такі заборони:

– в оголошеннях (рекламі) про вакансії не можна пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися винятково особами певної статі, висувати різні вимоги, надаючи перевагу одній зі статей;

– вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їх особисте життя, плани щодо народження дітей.


- Новий контролер виробництва і продажу вин. З 1 січня 2006 року набуває чинності Закон України "Про виноград та виноградне вино".

До вимог цього документа мають серйозно поставитися юридичні та фізичні особи, господарська діяльність яких включає виробництво, реалізацію, експорт та імпорт товарної продукції у сфері виноградарства та виноробства. Цим документом, крім іншого, встановлено орган контролю за дотриманням його вимог – Державну інспекцію з виноробства та виноградарства, яку наділено досить широкими повноваженнями. Серед таких повноважень: безперешкодний доступ на об’єкти виробників, реалізаторів виноробної продукції, перевірка наявності ліцензії на торгівлю тощо.


- Ввезення автомобілів в Україну. З 1 січня 2006 року перша реєстрація (у тому числі тимчасова) легкових, вантажних автомобілів, автобусів, трамваїв, тролейбусів, виготовлених понад 5 років до моменту ввезення, провадиться під час пропуску на митну територію України з метою вільного їх використання (або з метою їх розукомплектовування на запчастини), якщо вони відповідають вимогам національних стандартів, що застосовуються для українських виробників транспортних засобів. Документом, що засвідчує таку відповідність, є сертифікат відповідності.

-

- Розмір "загальної" податкової соціальної пільги. З 1 січня 2006 року розмір "загальної" податкової соціальної пільги щодо податку з доходів становитиме не 80 % від розміру мінзарплати, встановленого на 1 січня 2006 року, а 50%. Відповідні зміни до Закону "Про податок з доходів фізичних осіб" внесено Законом "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законів України".

Редактор: admin
29-12-2005, 19:30
Коментарів 0 Переглядів 2 796

Теги -
На каналі розміщено документальні сюжети про повсякденне життя людей в різних куточках планети
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Матч відбувся на стадіоні "Буковина" у Чернівцях


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.