RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

%0%У четвер, дев’ятого серпня, на вулиці Комарова під колесами джипа "Ніссан-Патрол" з київськими номерами загинула дев’ятирічна дитина. Автомобіль збив хлопчика, коли він разом із товаришем переходив вулицю на пішохідному переході.
– Того дня мій племінник вирішив піти до шкільної бібліотеки за книгами, – розповідає дядько загиблого хлопчика Юрій РАДУЛЯК. – Хлопчик переходив дорогу, і його збив джип. Я не був очевидцем трагедії, тому важко щось говорити. У міліції кажуть, що свідків – мало. Однак ширяться чутки, що біля світлофора тоді працювали робітники, поряд – зупинився тролейбус. Окрім цього, перед переходом з протилежного боку зупинилася пожежна машина. Свідком був хлопчик – друг племінника. Проте дитина є дитиною, і їй важко щось розповідати – до того ж, у неї стрес. Проблема в тому, що в районі, де розташована школа, не працює світлофор – отож на пішохідному переході треба було організувати патрулювання міліціонерів. Від готелю "Черемош" водії набирають дуже велику швидкість.
– Мій п’ятирічний син був свідком трагедії, – розповіла мама іншого хлопчика Оксана МЕДВИДОВСЬКА. – Син розповів, що коли вони з другом підійшли до дороги, побачили велику червону машину. Каже, що то була машина, яка робить ремонт – вона зупинилася перед пішохідним переходом. Поруч зупинився тролейбус, і вони почали переходити дорогу. Першим пішов сусідський хлопчик, за ним – мій син. Несподівано виїхала чорна машина і збила хлопчика, який ішов попереду. Син від переляку зупинився, тому не отримав сильного удару – лише упав на спину. Коли ж підвівся, побачив, що у друга з голови тече кров. Моя перелякана дитина відразу побігла до мами товариша. Про пригоду мене повідомила тітка загиблого хлопчика.
– У нашому районі ніколи не працює світлофор, – продовжує пані Оксана. – Зробили би хоча б чітку і помітну білу розмітку на пішохідному переході! Минулого року весь вересень і жовтень світлофор не працював. Страшно спостерігати, як від готелю "Черемош" розганяються водії. Усі знають, що діти ходять до шкільної бібліотеки і влітку. Де ж переходити учням дорогу, якщо поблизу немає інших спеціальних переходів, розмальованих білими яскравими смужками? Трагедія – не перша в нашому районі: рік чи два тому тут збили дівчинку. Мешканці сусідніх будинків погодяться зі мною: загиблий хлопчик був прикладом у вихованні для багатьох сімей. Він без дозволу мами навіть не ходив за ріг сусіднього будинку! Товариші пишалися дружбою з ним.
– Я здійснював демонтаж світлофора з колегами, – розповідає працівник міськРЕМу Володимир. – Хлопчики пройшли повз нас, і я попередив їх, щоби не поспішали. Можу сказати, що діти не вибігали на дорогу. Побачив лихо вже тоді, коли джип переїхав дитину передніми і задніми колесами. Я ще почав кричати, щоб автомобіль зупинився. З іншого боку пішохідного переходу стояла пожежна машина, яка пропустила дітей. Водій джипу виїхав з протилежного боку. Після трагедії пожежники по рації викликали швидку допомогу.
Світлофор на переході не працював, оскільки його відключили на час літніх канікул – із 25 червня до 30 серпня – відповідно до вимог Держстандарту. Того дня ми готували світлофор до включення наприкінці літа – перевіряли цифровий відлік на екранах.
– Коли водій вийшов із машини, він розмовляв по телефону, – додав працівник міськРЕМу Ярослав. – А в дитини в цей час були передсмертні судоми... До приїзду швидкої хлопчика не торкали – боялися зашкодити.
– Дев’ятирічний хлопчик навчався у нашій школі, – розповів директор ЗОШ №6 Віктор ДЕМ’ЯНЧУК. – Дитина була дуже доброю. Він запам’ятався нам ввічливим та привітним. Вчився гарно.
Хочу зазначити, що правила дорожнього руху викладають у шкільному курсі "Основи безпеки життєдіяльності" з першого до одинадцятого класу. Окрім цього, перед літніми канікулами ми проводимо спеціальний інструктаж. Казати, що діти не знають правил дорожнього руху, не можна. Дитина переходила дорогу у чітко визначеному місці – на пішохідному переході.
Як повідомили в Центрі зв’язків з громадськістю УМВС в області, проти водія "Ніссан-Патрол" порушено кримінальну справу за статтею 286, частина ІІ – порушення правил дорожнього руху, що спричинило смертельні наслідки для людини. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років. Окрім цього, можуть на три роки позбавити водійських прав. Нині машина перебуває на штрафмайданчику. Експертиза встановила, що перевищення швидкості не було, однак водій не зупинився перед пішохідним переходом. Спершу водія утримували під вартою, але потім випустили під заставу. Завдяки ЗМІ знайдено свідків ДТП. Триває слідство.
Редактор: admin
16-08-2007, 21:20
Коментарів 0 Переглядів 2 428

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.