М’ясо птиці у магазинах і на продовольчих ринках міста продають вже на 1,5-2 гривні дорожче. Попри нещодавні запевнення координатора продажу у центрально-західному регіоні торгової марки "Наша Ряба", що охолоджена курятина не подорожчає, тушку в Чернівцях вже продають за 14,85-15 гривень, четвертинки – понад 14 гривень, а філе – за 22,5 гривні за кілограм. Водночас і дорожчої продукції на прилавках не побільшало: популярні частини курятини – філе, стегна – люди розкуповують, тільки-но їх привозять. У державній інспекції контролю за цінами у Чернівецькій області повідомили, що подорожчанню могло посприяти завершення дії меморандуму уряду з виробниками м’яса птиці про граничний розмір цін. Проте й у травні-червні ціна на м’ясо птиці перевищувала граничні 11 гривень за кілограм.
Чому ще донедавна найдешевше м’ясо подорожчало, ми запитали в Анатолія СЕНИЦЬКОГО, приватного підприємця, який постачає в область м’ясо птиці:
– Виробик підвищив відпускні ціни на продукцію. Собівартість виробництва м’яса птиці зросла через підвищення тарифів на електрику, газ, перевезення тощо. Тому й роздрібна ціна свіжої курятини не могла залишитися попередньою, ми також змушені її підвищити.
Для порівняння: кілограм філе свинини нині коштує 30-32 гривні, телятини – 18-20, курятини – 22 гривні.