RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Про скандальну епопею навколо процесу "розлучення" футбольного клубу "Буковина" зі своїм колишнім президентом Іваном Дронем досі говорять не лише у колі вболівальників, а й у правоохоронних органах. Екс-керманич клубу, який свого часу засуджував іншого колишнього президента ФК "Буковина" Валерія Сарафінчана за те, що той подав у суд на рідну команду, згодом сам повторив цей "подвиг". Більше того, Іван Васильович "відзначився" ще й тим, що влітку викрав документацію та печатки футбольного клубу та обласної федерації футболу, чим ледь не зірвав заявку команди на чергову першість України. А на нещодавньому судовому засіданні у справі ФК "Буковина" він влаштував "шоу" із залученням молодих "активістів" однієї з політичних партій. Тож після того, як незабаром з

бухгалтерії ФК "Буковина" знову зникли документація та печатка, звісно, одразу з’явилися й припущення, що тут теж не обійшлося без Дроня. З цього приводу прес-аташе "Буковини" Сергій Батюк зробив офіційну заяву від футбольного клубу:

– ФК "Буковина" вважає за необхідне поінформувати широку футбольну громадськість області про навмисне нагнітання нездорового ажіотажу навколо головної команди краю. Останнім часом колишній президент ФК "Буковина" І. Дронь кулуарно і публічно розповсюджує плітки і неправдиву інформацію, що шкодить іміджу команди. Так, нещодавно в "замовному" відеосюжеті на одному з обласних телеканалів він цинічно заявив, що його незаконно звільнили з посади президента клубу, а владу в команді захопили чиновники, які "стоять біля годівниці". Натомість усім достеменно відомо, що біля керма "Буковини" перебувають такі відомі та поважні в спортивному світі люди, як П. Кобічик, В. Королянчук, Ю. Шелепницький,

Д. Білоус, котрі все своє життя присвятили служінню буковинському футболу. До речі, саме вони на початку 2004 року запросили п. Дроня, котрий до цього ніколи не мав жодного стосунку до буковинського футболу, на посаду президента ФК "Буковина" – бо повірили в задекларовану ним високу грошову спроможність та обіцянку фінансувати команду в необхідному обсязі. Задля цього на вимогу п. Дроня Чернівецькою міськрадою йому, точніше, київський фірмі, яку очолювала його дружина, в Чернівцях було виділено земельну ділянку під забудову. Цей будівельний майданчик подружжя Дронь відразу ж передало новому власникові, який взяв на себе зобов’язання з фінансування команди і понині залишається головним інвестором клубу.

До того ж, надмірно перебільшуючи свою роль у фінансуванні клубу під час свого нетривалого перебування на посаді президента, п. Дронь стверджує, що на потреби команди він витратив 600 тисяч гривень. Водночас у письмовому поясненні на офіційний запит державно-ревізійної служби головного контрольно-ревізійного управління України в Чернівецькій області він пише, що "давав футболістам кошти після матчів, як премію за хорошу гру, але в якій сумі – не пам’ятає". Доволі дивна забудькуватість через небажання пояснювати природу походження цих грошей та їх конкретну суму. В цьому відеосюжеті (з подачі п. Дроня) один з його "підспівувачів", нібито палкий футбольний вболівальник, абсолютно безпідставно стверджує, що бюджет клубу становить 2 млн 200 тис. гривень, які "невідомо, куди йдуть". Необізнаному, як у футболі, так і у фінансових справах команди псевдовболівальнику на прес-конференції для представників ЗМІ дав чітку офіційну відповідь віце-президент ФК "Буковина" В. Королянчук: "Річний бюджет нашого клубу становить приблизно 800 тисяч гривень, що, до речі, набагато менше, ніж у безпосередніх суперників "Буковини" по друголігових всеукраїнських змаганнях, таких, як "Десна", "Факел", "Рава", "Нива" та інші. Наші ж витрати коштів прозорі та обгрунтовані ведуться офіційно через банківський розрахунковий рахунок і клубну касу (чого, до речі, не було за президентства п. Дроня). І жодних порушень у нинішній фінансово-господарській діяльності клубу численними перевірками правоохоронних та інших органів контролю, що були здійснені у відповідь на постійні скарги п. Дроня, виявлено не було".

Свою справжню любов до буковинського футболу п. Дронь продемонстрував, коли незаконно, злочинним шляхом в ніч з 22 на 23 червня поточного року, зламавши вхідні двері, потрапив до бухгалтерії клубу і викрав усю документацію, в т.ч. і печатку ФК "Буковина" та обласної федерації футболу. Злам дверей і викрадення офіційних документів п. Дронь не заперечував. Сталося це перед самим початком першості України 2005-2006 років. Цим безпрецедентним вчинком п. Дронь поставив під загрозу участь "Буковини" в поточній першості. Лише під тиском правоохоронних органів п. Дронь повернув печатку, майже в останній момент заявочної кампанії. ФК "Буковина" вдалося в екстреній ситуації заявити команду для участі у всеукраїнській першості.

Дивно, незрозуміло і підозріло, але ситуація знову повторилася. Нещодавно, в ніч з 10 на 11 грудня, знову були зламані двері бухгалтерії ФК "Буковина" і звідти знову викрали печатки клубу та обласної федерації футболу. Правоохоронні органи порушили кримінальну справу щодо незаконного проникнення і крадіжки та наразі втановлюють особи невідомих зловмисників.

12 грудня гравці команди "Буковина" розпочали підготовку до нового сезону. Вони вражені нездоровою атмосферою, яка знову навмисне створюється навколо клубу напередодні відповідального сезону певними псевдо-патріотами "Буковини".


Від редакції додамо, що ми спробували отримати коментар Івана Васильовича щодо останніх скандальних подій навколо клубу. Але, на жаль, зв’язатися з ним під час підготовки цього матеріалу за відомими нам номерами не вдалося. Сподіваємося, зрештою, він все-таки прокоментує заяву футбольного клубу на сторінках "МБ".

Редактор: admin
20-12-2005, 23:53
Коментарів 0 Переглядів 1 954

Теги -
Через ремонт обладнання низка населених пунктів Залишаться без електрики
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Матч відбувся на стадіоні "Буковина" у Чернівцях


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.