RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Незапланованих очкових втрат знову зазнала чернівецька "Буковина". У черговому турі головна футбольна команда краю не змогла здолати в рідних стінах дебютантів ІІ ліги.


"Буковина" – "Княжа" – 1:1.

Голи: Смарж (58), Семенюк (72).

"Буковина": Василь Раковіца, Василь Тофан – к, Богдан Скибінський, Дмитро Мельничук (Олександр Білоус, 82), Олександр Маковійчук (Валентин Заяць, 66), Олександр Дележа (Володимир Киф’як, 60), Олег Керчу, Юрій Савка, Олександр Семенюк, Петро Климус, Андрій Гордей. Запасні: Юрій Финар, Валентин Бужак, Андрій Сафроняк, Богдан Тодоріко. Тренер – Юрій Шелепницький.

Судді: В. Топіха (Київ), Я. Куш (Ів.-

Франківськ), Ярослав Коломис (Рівне).

Попередження: Скибінський (20), Юрченко (56), Бондарчук (85), Новиков (88), Тофан (90).


Засмучені несподіваною поразкою улюбленої команди у виїзному поєдинку попереднього туру проти тодішнього аутсайдера МФК "Житомир", місцеві вболівальники, звісно, сподівалися, що гравці "Буковини" докладуть максимум зусиль, аби реабілітуватися вже у рідних стінах. Але, як кажуть, "з вогником в очах" грали чомусь далеко не всі чернівецькі футболісти. Це замість передмови і як можливий варіант пояснення однієї з причин не зовсім переконливої гри "Буковини" в останніх матчах.

Попри незадовільний бойовий настрій підопічні Юрія Шелепницького майже весь ігровий час володіли ініціативою. Щоправда, до перерви прогавили і декілька небезпечних контрвипадів гостей. Але про все по порядку. На 5-й хвилині Петро Климус, якого тренери перевели в оборону, здійснив довгий рейд майже через все поле, на підступах до чужого карного майданчика віддав м’яча Олександрові Дележі, "постріл" якого не влучив у ворота. За хвилину після розіграшу кутового вперше по-справжньому вступив у гру кіпер чернівчан Василь Раковіца, який з другої спроби накрив м’яча після небезпечного удару Михайла Юрченка з кута штрафного майданчика. Приблизно з такої ж позиції на 18-й хвилині в лівий кут вцілив Олександр Гурін, але Раковіца встиг відбити м’яча ногою. Через 10 хвилин після розіграшу кутового ефектним ударом з розвороту ледь не влучив у дальній кут Василь Тофан, а оборонець не дав відправити шкіряну кулю у ворота Олександрові Семенюку. На 32-й хвилині Юрій Савка прорвався правим флангом і гостро прострелив вздовж лінії воріт, де захиснику вдалося "зняти" м’яча буквально з ноги Семенюка. На 40-й хвилині той же Семенюк заробив штрафний за два метри від "центрального входу" до карного майданчика – Василь Тофан пробив трохи вище. На 43-й хвилині Савка повторив свій

фірмовий фланговий прорив з передачею у центр, де цього разу Руслан Новиков "зняв м’яча" з голови Семенюка. Новиков продемонстрував ще раз свою майстерність за декілька десятків секунд, коли дивом дотягнувся до м’яча після удару Тофана з 22-х метрів у нижній лівий кут.

Через 4 хвилини після перерви гостей врятувало, мабуть, лише пов’язане з дебютом у команді майстрів хвилювання юного форварда Андрія Гордея, який, отримавши чудовий пас від Савки, з "вбивчої" позиції, як кажуть, ледве добив м’яча до воріт. А ось на 55-й хвилині "Княжу" врятувало просто диво, коли після блискучого пасу Семенюка, перебуваючи у гордій самотності, Дележа спробував метрів з шести "розстріляти" чужі ворота ударом з розвороту в падінні і... не влучив по м’ячу. За три хвилини команда зі Щасливого підтвердила невипадковість такої назви рідного селища. В одній з рідкісних контратак рефері призначив штрафний удар поблизу карного майданчика "Буковини" за безконтактне "порушення", Роман Коршиков пробив чернівецьку стінку, м’яч рикошетом від руки Раковіци влучив у стійку і пострибав" по лінії, де, на диво, були лише двоє зі Щасливого. Роман Смарж першим встиг "допомогти" м’ячу "знайти" сітку. На 68-й хвилині Гордей майстерно закинув м’яча за спину оборонцям на Володимира Киф’яка, але той повторив "подвиг" Дележі, і, зрештою, суперники відбилися. Надія на три очки відродилася для "Буковини" на 71-й хвилині. Валентин Заяць увірвався з правого флангу до карного майданчика, навісив, Киф’як підправив м’яча головою трохи далі, і Семенюк з близької відстані "розстріляв" ворота. Але до фінального свистка господарі поля не змогли не лише реалізувати, а й створити реальні голеві моменти. Запам’ятався хіба що удар Олега Керчу зі штрафного, коли м’яч "просвистів" за декілька сантиметрів від лівої штанги.


Інші результати 11-го туру.

"Карпати-2" – "Десна" – 1:2 (Яценко, 54 – Яловець, 5, Кожем’яченко, 11), "Нива" – МФК "Житомир" – 1:0 (Удич, 80), "Освіта" – "Динамо-3" – 0:1 (Демиденко, 90+3), "Верес" – "Факел" – 2:2 (Скороход, 5, 63 – Ковальчук, 13, Ревуцький, 88), "Чорногора" – "Рава" – 0:1 (Галун, 23), "Житичі" – "Оболонь-2" – 4:2 (Кучерчук, 7, Комар, 85 п., Сопко, 90 – Гудзікевич, 19, 72 а/г, Зуєвич, 24).


Турнірна таблиця

I В Н П М О

1. "Десна" 10 9 1 0 25:5 28

2. "Рава" 11 8 0 3 14:4 24

3. "Нива" 10 5 3 2 10:7 18

4. "Факел" 10 5 2 3 20:13 17

5. "Верес" 10 4 4 2 15:12 16

6. "Буковина" 10 4 3 3 13:10 15

7. "Оболонь-2" 11 4 3 4 14:17 15

8. "Житичі" 11 3 6 2 15:13 15

9. "Динамо-3" 10 3 3 4 7:12 12

10. "Карпати-2" 10 3 2 5 10:13 11

11. "Нафтовик" 10 3 1 6 10:16 10

12. "Княжа" 11 2 4 5 11:15 10

13. "Чорногора" 10 2 2 6 9:16 8

14. "Житомир" 10 2 2 6 9:18 8

15. "Освіта" 10 1 2 7 7:18 5


Бомбардири: Олександр Кожем’яченко ("Десна") – 9 (2), Олександр Семенюк ("Буковина") – 6, Віталій Гавриш ("Десна"), Андрій Покладок ("Рава"), Леонід Бондарчук ("Княжа"), Владислав Коробкін ("Оболонь-2") – по 5...

29 жовтня, в суботу, "Буковина" приймає "Ниву" (Тернопіль). Початок матчу – о 15.00.

Редактор: admin
25-10-2005, 12:50
Коментарів 0 Переглядів 2 741

Теги -
Загалом у Чернівецькій області до ПЦУ перейшли уже понад 40 парафій.
На каналі розміщено документальні сюжети про повсякденне життя людей в різних куточках планети
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.