RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Другий рік поспіль кіцманський чернівчанин Іван Гешко (офіційний партнер – ГТК "Буковина") завершує офіційний міжнародний сезон перемогою у суперпрестижному фіналі Гран-прі ІААФ, в якому стартують найсильніші атлети за підсумками року. Причому цього разу вихованець заслуженого працівника фізичної культури і спорту Георгія Миронюка не просто поклав на лопатки всю еліту "півторачки", а й встановив новий рекорд фіналів Гран-прі – 3.33,50. А як він це зробив – треба було бачити! Коли з другого кола один зі світових лідерів сезону Комен Кіпчирчир пришвидшив темп, наш земляк не піддався на "провокацію" і, залишившись вірним своїй звичній тактиці, відпустив втікачів. Біг навіть передостаннім, що, звісно, не могло не тривожити. Але до заключного кола підтягнувся до лідерів, а на останніх 120 метрах, вкотре продемонструвавши свій суперспурт, вирвався з шостої на першу позицію! Ось це і є той самий "Український Іван Грозний" та "Біла гроза чорного континенту", а не "слухняний хлопець", який на останніх Олімпіаді та чемпіонаті світу, прислухавшись, мабуть, до порад численних фахівців-теоретиків, "рвав" свій ритм рекомендованим у підручниках "сидінням на колесі" у лідерів і у підсумку залишався без медалі. Зрозуміло, що і "Гешкова тактика" не може завжди приносити перемогу. Але, можна не сумніватися, для Івана саме вона є найбільш продуктивною, ефективною і зрештою найбільш ефектною.

Здивував принца Альберта,

але не "5 канал"

Єдиного серед українців тріумфатора фіналу Гран-прі "Stade Louis II in Monte Carlo" вітав стоячи. І через те, що він вже встиг стати улюбленцем публіки на багатьох аренах світу як чи не єдиний білий бігун, який регулярно перемагає африканців на їхній коронній дистанції. І завдячуючи тому фантастичному фінішному пришвидшенню, яке, можна не сумніватися, ще не один десяток разів крутитимуть на багатьох телеканалах. Французькі мас-медіа зазначили, що фінішний спурт Гешка приємно здивував навіть принца Монако Альберта і, за його словами, став окрасою цьогорічного фіналу Гран-прі. Не справив він, напевно, враження лише на одного із репортерів столичного "5 каналу", який у сюжеті про ці змагання примудрився "ляпнути", що, мовляв, Гешко не міг не виграти, бо там не було його основних конкурентів. Цікаво, кого він мав на увазі? Можливо, рекордсмена і неодноразового чемпіона світу Хішама Ель-Герружа, який цього року через проблеми зі здоров’ям не виступає? Або срібного призера чемпіонату світу-2003 француза африканського походження Мехді Баалу, який не потрапив до фіналу на цьогорічному чемпіонаті світу в Гельсінкі? До речі, на відміну від чемпіонату світу, де, трапляється, фаворити можуть не потрапити до фіналу (або навіть до півфіналу, як це було у столиці Гельсінкі з кенійцем Коменом Кіпчирчиром), у фіналі Гран-прі змагаються всі найсильніші і найстабільніші атлети, бо відбираються вони не в попередніх та півфінальних забігах, а за місцем у світовому рейтингу. Але, очевидно, у столиці таких "дрібничок" не знають, як і прізвищ зіркових бігунів на дистанції 1500 м (інакше названого "ляпу" в ефірі не було би). Натомість на місцевому представництві "5 каналу" досягнення Гешка оцінили відповідно і навіть зустріли його в аеропорту – разом із моделями з агентств "Ольга" і "Нью моделс", високими посадовцями з ОДА та керівником регіональної Громадської приймальні Президента України Валерієм Чинушем, який наголошує, що "Клочкова, Шевченко, Гешко та Клички – це гордість і слава України!"

Про "фарт" Монако

і Гешка

З аеропорту Іван Гешко вирушив на стадіон "Буковина" – повболівати за однойменну футбольну команду, яка боролася з гостями з Кременчука за путівку до фіналу ветеранського чемпіонату України. Встиг він лише на другий тайм. Зате щойно Іван з’явився на трибуні (за рахунку 0:0), чернівчани почали забивати. Тому після матчу наші футболісти запропонували зірковому бігуну поїхати з ними і на фінал – на "фарт". З розмови про "фарт" розпочалося і наше міні-інтерв’ю.

– Як тобі "футбольна" пропозиція?

– По-перше, я хотів би привітати наших ветеранів з виходом до фіналу. Вони вже двічі виступали у фіналі Кубка України, сподіваюся, третій фінал вже стане тріумфальним. Буду радий допомогти їм, якщо є припущення, що я "фартовий" (сміється, – авт.) Звісно, якщо буду в цей час вдома.

– Монако можна назвати "фартовим" для тебе?

– Гадаю, так. Два роки тому я там був третім, тепер двічі переміг...

– Що було після фінішу, крім овацій стадіону?

– Прогулянка містом, бенкет. До речі, я здивувався, коли до мене привітати з перемогою підійшов принц Монако Альберт.

– Його твій фініш здивував, а тебе?

– Коли група лідерів пішла у відрив, я вирішив зберегти сили для фінішного пришвидшення і ближче до останньої стометрівки відчував, що можу виграти. Хоча остаточно у це повірив лише після того, як переступив фінішну лінію.

– Є ще старти цього сезону?

– Можливо, вирушу ще до Ньюкасла, куди мене запрошують як переможця минулорічного забігу на одну милю. Також хочу пробігти милю у Чернівцях 9 жовтня – у змаганнях до Дня міста. Сподіваюся, чернівчанам цей забіг сподобається.


Технічні дані:

Монако, Stade Louis II in Monte Carlo. Фінал Гран-прі. 1500 м. 1. Іван Гешко – 3:33.50. 2. Бернард Лагат (США) – 3.33,55. 3. Алекс Кіпчирчир (Кенія) – 3.33,71.

Редактор: admin
13-09-2005, 17:08
Коментарів 0 Переглядів 1 510

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію