Про ранню картоплю подбайте зараз

---
2 683
0
Відібрані та підготовлені з осені бульби ранньостиглих сортів вагою не менше 50-90 грамів треба ретельно перебрати. Якщо вони прив’яли, треба замочити на 10-12 годин у теплій воді в теплому приміщенні. Це сприятиме кращому їх проростанню й одержанню високого раннього врожаю. Потім необхідно вибрати їх з води, підсушити і розкласти у глибокі ящики в 1-2 шари.
Якщо недостатньо ящиків, можна розкласти на підлозі, на етажерках чи стелажах. Перший тиждень бульби можна зберігати при температурі +18 – +20 градусів, а потім – +10 – +15 градусів. Невелику кількість картоплі можна проростити в кімнаті або в іншому теплому приміщенні, нанизавши її на тонкий шпагат, дріт, а краще – на риболовну волосінь. Можна також склеїти мішечки з поліетиленової плівки, у них на відстані 10-12 см зробити отвори діаметром 1,5-2 см, наповнити картоплею. Картоплю якомога частіше перевертати, щоб усі її частини добре освітлювались. Через кожні 7-10 днів картоплини треба оглядати, видаляючи хворі і ті, що з ниткоподібними паростками.
Посадковий матеріал варто також додатково освітлювати лампами денного світла або звичайними електролампами.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.