На "Нижньому" ринку у м’ясному павільйоні чимало покупців, але продавців все-таки більше. Люди не торгуються, купують м’якоть свинини, яловичину, підчеревину, ребра, печінку і навіть кістки.
Яєць, молочних продуктів продають чимало – молоко, сметану, вершки у банках та відрах на розлив, домашній сир у мішечках. "По чому сир?" – запитуємо. "Три гривні", – відповіла молода жінка. "А
скільки у цьому мішечку?" – "Звідки я знаю, може, півкілограма, може, менше".
Пропонують різний мед – по 24 гривні за літрову банку: "Купуйте гречаний, липовий, мед зі змішаних трав, мед з горіхами, пилок", – припрошують продавці.
Помітна черга біля прилавка з копчениною. Тут чималий вибір копченого м’яса, шинки, домашніх ковбас, твердого сиру. Продають також і домашні консерви – мариновані огірки, гриби у літрових і трилітрових банках. Але їх купують мало, переважно беруть ковбаси.
Біля прилавків з фабричною охолодженою курятиною людей немає, а домашніх курей та індиків купують і за 30-40 гривень.
Різнокольорові прилавки від овочів, фруктів та зелені. Щоби товар гарно виглядав, продавці обприскують його водою. Покупці запитують ціни і відходять – дорого: помідори, огірки коштують 13-15 гривень, яблука – 5-7, болгарський перець – 13 гривень за кілограм. Багато є апельсинів, мандаринів, бананів, винограду, продають і великі сині сливи.
Писанок майже немає, у декількох продаців є крашанки за півтори гривні. На вході до ринку чоловік продає кошики.
– Який хочете – вибирайте, – пропонує продавець. – За 15, 20, 30 гривень, різні є. Будете брати – уступлю п’ять гривень. А завтра такої ціни не буде, і кошики також можуть розійтися, бо останнє розпродую, із Закарпаття ми.