
Водночас трохи дешевше можна придбати цукор у гуртових магазинах. Наприклад, у магазині "Сільпо" продають 750-грамові упаковки цукру за 3,3 гривні – за кілограм виходить 4,4 гривні.
– Нинішнє подорожчання цукру на ринку роздрібної торгівлі пов’язане із підвищенням закупівельних цін – виробники підвищили ціни на сировину, – розповідає Наталя АСАУЛКО, заступник начальника організаційно-методичного відділу державної інспекції контролю за цінами в Чернівецькій області. – Сьогодні цукор дорожчає по всій Україні. Наразі тривають перевірки, за результатами яких ми з’ясуємо, на якій стадії перебуває це підвищення.
Водночас міністр агрополітики днями заявив, що міністерство здійснює заходи, щоби український цукор не "витік до Росії, де він коштує дорожче". За словами міністра, Україна цілковито забезпечена цукром власного виробництва і на сезон, і навіть із запасом. Оскільки в сусідній державі "ціна на цукор краща, туди бізнесмени відправляють свою продукцію". Експерти прогнозують, що цукор й далі дорожчатиме – щонайменше до березня.
Фахівці фіксують зростання світової ціни на цукор – у січні вона зросла до максимуму за останні 25 років і продовжує підійматися. Нині тонна цукру-сирцю на Нью-Йоркській біржі коштує 450 доларів, у травні минулого року вона коштувала вдвічі дешевше.