RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

– Чи реальна домовленість про дострокові вибори?
– Важко прогнозувати розвиток подій у суспільно-політичному житті країни. Звичайно, урядовці і політики традиційно заявляють, що потрібен компроміс, треба вміти домовлятися. Це, у певному розумінні, нагадує гасло на прапорі Чернівців "Спільними зусиллями". Але слід відповісти на запитання: а навколо яких цінностей варто об’єднуватися, яких цілей прагнути? І коли на порядок денний виставляються орієнтири: європейський вибір чи СНД; українська державна мова чи багато "державних"; Євросоюз, система європейської безпеки чи незрозуміла багатовекторність; цивілізовані стандатри життя людини чи "ідеалізація" ВВП, від якого, на жаль, більшості громадян ні холодно ні спекотно; баланс влади в інтересах людей чи її узурпація в інтересах деяких політиків, коли навіть президента планують "призначати" у Верховній Раді, кинувши цю посаду на торги, як на Калинівському ринку, то єдністю і компромісом тут і не пахне.
Процес підписання Універсалу і період після нього є підтвердженням відсутності єдиного бачення розвитку України, суцільним політичним гармидером, лицемірством і брехнею. Очевидно, позиція лідера БЮТ Юлії Тимошенко була правильною, коли вона не брала участі у підписанні документа, який нічого доброго суспільству не приніс. Зважаючи на це, а особливо на відсутність покращання реального життя звичайних громадян, що підтверджують тарифні війни з народом, можна передбачити можливість дострокових виборів. Адже такого хаосу у коридорах вищої влади в новітній історії України ще не було. Хто, якими законами і якою Конституцією керується – не відомо і не зрозуміло. Дострокові вибори передусім доцільні з політичної і соціальної точок зору.
– Чи влада – з народом?
– Суспільство постійно потребує належної реакції влади. Чим більше нерозв’язаних проблем, які хвилюють людей, тим більше невдоволення владою. Несправедливо високі тарифи на житлово-комунальні послуги, низькі зарплати і пенсії у більшості громадян, плата за навчання дітей, низький рівень медичного обслуговування через мізерне фінансування системи охорони здоров’я, погані дороги, занедбаність об’єктів культури, безробіття і неналежне реагування на запити громадян – усе це не додає авторитету владі. Україна, на жаль, посідає 78-ме місце у рейтингу людського розвитку, враховуючи тривалість життя, доходи людини, освіченість. Попереду йдуть Росія і Білорусь, а ми випереджаємо хіба що Молдову.
Масова міграція населення за кордон свідчить не лише про дефіцит робочих місць, але й про найнижчі в Європі зарплати, які отримують українці у себе вдома. Надзвичайно низькою є й частка зарплати у структурі ВВП, що означає нехтування якістю життя українського громадянина. Пріоритетом нинішньої влади є передусім інтереси наближених олігархів, великого капіталу, а не маленького українця.
– Що є пріоритетним для Чернівців?
– Наступного року Чернівці відзначатимуть своє 600-річчя. Для того, щоби місто було включено до списку культурної спадщини ЮНЕСКО та стало по-європейськи сучасним, потрібно докласти ще дуже багато зусиль. Архітектурні пам’ятки не лише потребують капітальних ремонтно-реставраційних робіт. Варто розв’язувати проблеми з аеропортом, автовокзалом і другою чергою об’їзної дороги. Для міста, яке славилося своїми спортивними досягненнями світового рівня, дуже потрібен Палац спорту.
Стратегічно важливим завданням є реформування житлово-комунального господарства. Слід не просто замінити аварійні мережі водоканалу, а забезпечити його ефективним енергозберігальним обладнанням вітчизняного виробництва, зокрема тим, що випускається ТОВ "Насосхолдинг" у Києві, Кіровограді. Жителі та гості міста завжди відчуватимуть дискомфорт без належного гарячого та холодного водопостачання.
Іншим важливим питанням є ефективна інвестиційна політика міської та регіональної влади. На жаль, недостатніми є напрацювання у цій сфері. За обсягом прямих іноземних інвестицій область посідає одне з останніх місць в Україні (39,1 долара на одного мешканця, що в 11 разів менше, ніж середньоукраїнський показник).
Як член Комітету Верховної Ради з транспорту і зв’язку, вважаю своїм обов’язком підтримувати ухвалення тих законодавчих ініціатив, які сприятимуть соціально-економічному розвитку Буковини. Зокрема, важливо прийняти закон "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку Чернівецької області".
Редактор: admin
6-03-2007, 15:55
Коментарів 0 Переглядів 1 606

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.