RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Йордан неодноразово доводилося бачити, як поблизу криниць та водоймищ одразу ж після освячення води кожен віруючий бажає першим зачерпнути в посудину святої води.
Випередити одне одного люди намагаються недаремно. Як розповідає парох Собору Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Валерій СИРОТЮК, ця давня традиція сягає ще Старого Завіту:
– Традиція вшанування святої води існує в багатьох народів. У Старому Завіті йдеться, що біля Єрусалимського храму була овеча купіль, куди впадала вода з Силоаму. Раз на рік Ангел сходив на ті води. Оповідалося також, що той, хто першим зануриться в ті води, які б не мав фізичні вади, обов’язково оздоровиться. Відтоді люди намагаються першими торкнутися освяченої води на Йордан і вірять, що вона вилікує їх від різних недугів.
– Кажуть, йорданська вода змінюється у своїй структурі, ніколи не псується і є цілющою.
– Йорданська вода набуває цілющих властивостей для конкретної людини, лише якщо вона ходила на Богослужіння, прийняла святе причастя та прийшла до святої сповіді. Для того, щоби вода стала цілющою, людина повинна змінитися – щиро вірити та практикувати святу віру. "Віра без діла мертва". Але не варто робити з води Бога. Не можна вірити тільки у святу воду.
Я наголошую на тому, що дорогою до спасіння є церква Христова, яка подає святі тайни, вони не відкриваються поза церквою. Коли люди приходять до церкви лише "раз на рік", це ще не свідчення глибокої віри, й людині треба шукати шлях до Бога.
Що ж до змін, які відбуваються у йорданській воді, то до них належить зміна самої субстанції води та її властивостей. До речі, такі дивовижні зміни відбуваються з водою лише на Водохреще. Церква зберігає йорданську воду впродовж року для освячення святою водою осель та хрещення немовлят. Подейкують, що вода не псується лише від того, що в неї кладуть срібло. Гадаю, що то радянські вигадки. Цього дня через благословення Церкви – читання молитов, Євангелія – освячуються ріки та водоймища. Де ж стільки срібла набрати? Вода освячується Духом Святим, що сходить і освячує воду благодаттю святенництва.
– Як сьогодні виконуються традиції очищення йорданською водою?
– Священики з церковним братством під гучні дзвони з трійцями ходять домівками вірних та несуть їм йорданської води. Шкода лишень, що з цією традицією в місті не склалося. Йорданська вода не тільки очищує будинок, але й позбавляє її господарів від диявольської сили.
Коли вдома є проблеми або ж людині здається, що в її хаті є якісь нечисті духи, що не дають їй спокою, або помітний цикл якихось злих прорахунків у домі – хвороби, нещастя, – до нас звертаються християни з проханням повного очищення дому. Йорданська вода та молитва роблять дива. Мені доводилося бути в багатьох таких будинках, де в момент освячення дому відбувалися дивовижні речі, котрі може пояснити тільки віруюча людина. Було таке, що заходив до оселі і відчував, що моя присутність тут конче необхідна. Все перешкоджало переступити через поріг такого будинку – не відчинялися двері, ряса священика чіплялася за всі дверні ручки, постійно щось падало з рук. Та священика це не лякає, у нього на те є духовний імунітет. Після освячення одразу змінюється домашня атмосфера, молитви та
йорданська вода очищують оселю, це одразу відчувають господарі.
Йорданська вода також використовується під час екзорцизмів – молитви на вигнання біса з людини. На власні очі бачив ту боротьбу доброго та злого духу в людині – страшне видовище.
Пийте йорданську воду та очищуйте свої серця! 
Редактор: admin
21-01-2006, 15:08
Коментарів 0 Переглядів 15 223

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
У корпусі на вулиці Головній знаходиться інсультний центр, терапевтичне та реабілітаційні відділення
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.