RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Легендарні "хлопці з Бандерштадту" таки вийшли на сцену після 11-річної перерви. Чутки про відродження "Братів Гадюкіних" ширилися майже два роки, і ось це сталося. Хоча "перестарілі" українські артисти не завжди люблять трусити кістками на сцені, "Гадюкіни" на це погодилися і дали фору молодим. У київському Палаці спорту не було де яблуку впасти, як від звичайних глядачів, так і зірок українського шоу-бізнесу.
Чернівчани пам’ятають цю групу із 1989 року, коли вона зчинила фурор на першій "Червоній руті" разом із Сестричкою Вікою. Тепер лідер "Гадюкіних" Кузя працює ді-джеєм у Москві, але української не забув, тож залюбки згадав минуле перед диктофоном. Компанію йому склали інші учасники гурту, що відродився із попелу.
"Поверніть гастрономи і ковбасу!"
– Як вам концерт "Гадюкіних" зразка 2006 року?
Кузя: – Ніколи би не подумав, що таке станеться. Гадав, прийде зо тисячу таких старих пнів, як ми. А прийшла купа молоді, більше десяти тисяч. Легенда є легенда.
Ігор Мельничук: – Просто нас дуже люблять, і за ті одинадцять років, що ми не грали, диски "Братів Гадюкіних" регулярно продавалися. Наш гурт усі люблять і ненавидять водночас. Кого не спитаєш – "Брати Гадюкіни" справляють на людей двояке враження. Нас таки вмовили виступити після такої перерви друзі, котрі володіють мережею гральних автоматів по всій країні. Навіть біля моєї хати, де були гастрономи, тепер стоять гральні автомати. Вони дали змогу організувати концерт гурту, але де ці гастрономи? Поверніть мені гастрономи, бо я не маю де купувати ковбасу!
Кузя: – Репетиції тривали два тижні. Спочатку без мене, а потім під’їхав я і покричав у мікрофон. Згадали усе легко, тим паче з такими музикантами, як "Джанкой Бразерз" – це розкішна мідна група! Дуже шкодую, що тих хлопців не було з нами раніше. Якби вони були із нами у 90-х роках, можливо, ми би і не розбіглися так швидко.
– На розігріві у вас виступала весела івано-франківська команда "Перкалаба". Чому саме вона?
– Деякі люди остерігаються "Перкалаби". Бо то така шалена сила з гір, що не всі можуть витримати такої музики. Я би її трохи пригладив, вбрав би "Перкалабу" у фраки і смокінги. Це нагадує дику гуцульську "свадьбу", таке шальоне весілля. Якщо казати направду, то я не розумію людей, які не розуміють "Перкалабу".
– За яких обставин була написана пісня "Файне місто Тернопіль"?
– Це запитання буквально лізе мені в душу. Коротко кажучи, все, про що в ній йдеться, це правда. А хто був прототипом тої дівчини, про яку ми співали, я не можу сказати. Особливо при жінках, які можуть про це прочитати. Вона зараз – джазова співачка і живе за кордоном.
– Нині деякі музиканти відмовляються від різних звань. Ви би теж відмовилися?
– А чому? Я дуже хочу бути народним артистом України.
– На початку з вами грав і співав Олег Гамбург. Яка його доля?
– У Гамбурга було дуже погано із дикцією. Тут немає нічого надзвичайного, адже навіть за прізвищем можна здогадатися, що він не зовсім українець. І коли він налаштовував мікрофон перед концертом, ніколи не казав "Один-два-три". Він казав "Один-два-п’ять" (сміється – ред.) Ми навмисне його змушували співати "Роксоляну", яку потім виконував наш Паша Крохмальов. Гамбург дуже пручався, але нічого вже заподіяти не міг. Зараз він живе в Єрусалимі, я його нещодавно випадково побачив на НТБ: сидить на центральній площі, грає на гітарці і хворіє на туберкульоз. А зрештою, у нього все добре: має дружину і таємно зустрічається із коханкою. Тож нічого не змінилося.
"Клавіші від Кім Ір Сена "проторчали" циганам"
– Чи правда, що у вас були клавіші від китайського вождя Кім Ір Сена?
– Так і було! Кім Ір Сен подарував Аллі Пугачовій клавішу "Casio AZ1", а вона віддала її нам. Потім ми довго на ній працювали, аж поки група не розпалася. Потім наш лисий барабанщик довго це приховував, але він ті клавіші просто "проторчав".
І. М.: – Вони залишилися у циганів на Рогатці, є у нас такий район. Коло замкнулося – Кім Ір Сен, цигани і Рогатка.
– Звідкіля взялися такі колоритні дівчата на підспівках?
Олена Романовська: – Колись я співала у відомій на той час групі "999". Таємно мріяла співати із "Братами Гадюкіними", але не казала їм про це. Коли я була маленькою, дивилася на них і думала: "Боже мій, які хлопці!" Я їх дуже люблю, і нарешті заспівала з ними.
Ліля: – Я родом з Коломиї. Маю двох дітей. Із "Гадюкіними" співала з 94-го року.
Кузя: – У цієї жінки двоє чорних дитяток від Мирослава Кувалдіна (сміється – ред.). Це головний негр України із Кобеляків.
"Нашу черепашку загризли на смерть"
– Ваш виступ припав на пік морозів у Києві. Чи відчували якийсь дискомфорт?
– Та у Москві взагалі було мінус 37! Я навіть замислився, чи не затриматися ще на декілька днів у Києві, доки не потеплішає. Зате у Москві є багато класної музики. Наприклад, проект "Ентерпрайс", який мені страшенно подобається.
– За яким критерієм ви обирали пісні для свого концерту у Палаці спорту?
– Основний критерій – наявність текстів в Інтернеті. Що знайшли, те і заспівали. Було ліньки переписувати вручну з диска.
– У 90-х ви співали про наркоманів і боролися з алкоголізмом. Чи бачите своїх наступників на цій ниві?
– Так, ми зійшли зі сцени і віддали все в руки молодих. Скажімо, та ж "Перкалаба" так бореться з алкоголізмом, що аж гай шумить. На жаль, в Україні та й в інших країнах колишнього Союзу дотепер не можуть відокремити наркоманів від тих, хто бавиться палінням марихуани. Це зовсім різні речі. Так само, як і вживання самогону.
– Пам’ятаю, у вас була черепашка. Яка її доля?
– На жаль, черепашка загинула у зубах собаки на ім’я Боря. Це пес Толика Вексклярського (DJ Толя, став відомим завдяки участі у гурті "Грін Грей" – ред.). Він загриз її на смерть.
– Чи знають російські прихильники DJ Пуберта, що насправді перед ними крутить вініли музикант, який вважається українською легендою?
– Знаєш, я не певний, що їм необхідно про це знати. Навіть добре, що вони про це нічого не знають і сприймають мене у чистому вигляді.
Редактор: admin
28-01-2006, 18:28
Коментарів 0 Переглядів 2 035

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!