
На канапе можна покласти різноманітні овочі, рибу, м’ясо, прикріпивши для надійності шпажкою чи зубочисткою. Але основа канапе – масло. Причому не просто банально вершкове, а доповнене різними смаковими нюансами. Пропонуємо десять варіантів приготування бутербродного масла.
З шинкою
200 г шинки пропустити через м’ясорубку, додати дрібно нарізану та обсмажену цибулину і змішати зі 150 г збитого вершкового масла. Посолити за смаком.
На канапе з таким маслом добре покласти кружальця помідорів, цибулі, посипати паприкою.
З овочами
Дерев’яною ложкою збити розм’якле масло. Додати натерті на дрібній терці редиску, огірки, дрібно нарізаний кріп. Додати сіль та трохи цукру за смаком.
На канапе з таким маслом можна покласти скибочку шинки, ковбаси, огірка.
З оселедцем
200 г оселедця почистити від кісток і пропустити через м’ясорубку. Цибулину дрібно нарізати і трохи обсмажити на вершковому маслі. Змішати ці продукти з 200 г розм’яклого масла і добре збити.
Таке масло намащують на білий хліб. Зверху кладуть шматочки яйця, огірка.
З хроном
Корінь хрону почистити, помити і натерти на дрібній терці. Додати оцет, цукор, сіль і змішати зі збитим маслом.
Це масло намащують на житній хліб, додають шматочки підсмаженого м’яса, огірка.
З томатом
До збитого масла додати томатне пюре, сіль, перець і цукор за смаком.
На такі канапе кладуть шматочки сиру, моркви.
Із зеленню
2-3 ст. л. нарізаного кропу та петрушки додати до збитого масла. Приправити лимонною кислотою або соком, сіллю.
На ці канапе кладуть ковбасу, яйце.
Із гірчицею
До збитого масла додати 3-4 розтерті варені жовтки, гірчицю, сіль за смаком. Добре перемішати.
Цим маслом намащують як білий, так і чорний хліб. Зверху кладуть скибки маринованого огірка, шинки.
Із сиром
100 г твердого пікантного сиру натерти на середній овочевій терці. 100 г масла збити, додати сир і, якщо потрібно, сіль.
Таке масло підходить до білого хліба, а також – дуже добре – до крекерів. Зверху кладуть шматочки вареної моркви, солодкого перцю, прикрашають зеленню.
З яйцем
До збитого масла додаємо 3-4 добре розтерті варені жовтки, сіль і трохи лимонного соку або лимонної кислоти.
Такі канапе доповнюють шматочками оселедця або кількою.
З грибами
Свіжі білі гриби помити, обсушити, дрібно нарізати і посмажити на вершковому маслі разом із дрібно нарізаною цибулею. Додати сіль та перець за смаком. До збитого вершкового масла додати охолоджені гриби, добре перемішати.
Такі канапе не потребують доповнень. Але буде гарно, якщо ви подасте їх на великих листках зеленого салату.