RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Більшості з нас сама ідея виїзду на пікнік без замаринованого м’яса видаватиметься безглуздою. Але це лише на перший погляд. Поїздка на природу, під час якої ви не обтяжуєте себе розведенням вогню, має свої переваги. Почнемо з того, що є місця, де вогонь просто не дозволять палити. Це, насамперед , міські парки. А ще – Чернівецький музей народної архітектури та побуту. Там є всі умови для гарного пікніка: чудові галявини, столи й лавки, дивовижні краєвиди, тиша і навіть етнічний антураж. Але з вогнем туди – зась.
Спробуйте приготувати частування для відпочинку на природі заздалегідь, і ви переконаєтеся, що і без шашликів та іншого барбекю це може бути дуже смачно. Ми пропонуємо рецепти страв, які легко транспортувати, подавати порціями, які смакують холодними і не псуються швидко.
Тортійя з солодким перцем
900 г картоплі, 1 ст. л. оливкової олії, 1 великий червоний перець, 1 великий зелений або жовтий перець, 3 ст. л. нарізаної петрушки, 6 яєць, 5 ст. л. вершків або сметани.


Почищену картоплю зварити до напівготовності, злити воду. Нагріти олію в сковорідці і підсмажити нарізаний кубиками перець, додати до нього петрушку. Нагріти духовку до 210°. Змастити олією високу квадратну форму для пирога зі стороною 23 см. Викласти шарами картоплю і перець у форму і поставити в гарячу духовку на 10-15 хвилин. Дістати, дати трохи охолонути. Збити яйця з вершками, приправити сіллю та чорним перцем, залити запечені овочі. Знову поставити форму в духовку і запекти до золотистого кольору. Залишити у формі до вистигання, а відтак порізати квадратними шматками.
Пиріг із сиром фета
25 г масла, 1 ст. л. оливкової олії, 3 великі цибулини, 1 ст. л. свіжого чебрецю, лист готового листкового тіста, 100 г сиру фета, порізаного кубиками, свіжі помідори, листя салату.


Нагріти духовку до 200°. У сковорідці нагріти вершкове масло та олію, покласти нарізану кружальцями цибулю і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин. Додати чебрець і посипати меленим чорним або білим перцем. Розкласти тісто на деко і викласти на нього цибулю. Сир розкласти поверх цибулі і поставити на верхню поличку духовки на 20 хвилин, щоби тісто піднялося, і пиріг набув золотистого відтінку. Подавати з помідорами і салатом.
Картопляний салат із сосисками
10 невеликих сосисок, 500 г картоплі, 100 г маринованих огірків, 3 ст. л. нарізаної зеленої цибулі, 1 ст. л. зернистої гірчиці, 1 ст. л. винного оцту, 3 ст. л. оливкової олії.


Зварити картоплю "в мундирах", почистити, нарізати півкругами. Сосиски зварити, почистити і нарізати кружальцями. Так само нарізати огірки. В окремій посудині приготувати заправку, змішавши і збивши гірчицю, зелень, оцет, олію. Заправити салат і добре перемішати.
Сирні яйця
по-шотландськи
500 г картопляного пюре, 150 г тертого сиру чеддер, 4 зварені яйця, 1 сире збите яйце, 50 г дрібних хлібних крихт, сіль і перець.


Збити картопляне пюре із сиром і приправити сіллю та перцем. Розділити суміш на 4 частини і обліпити нею кожне яйце. Занурювати яйця у збите яйце, а потім у хлібні крихти. Нагріти олію для фритюру і обсмажити яйця упродовж 5 хвилин до золотистої скоринки. Обсушити на кухонних рушниках.
Холодний пиріг із капусти з беконом
1 голівка червоної капусти, 0,5 голівки білої капусти, 100 г бекону, 1 цибулина,
1 ст. л. вершкового масла.


Капусту розібрати на листки. У широкій каструлі нагріти воду, трохи посолити. Коли закипить, занурити листки спочатку білої капусти і поварити 5 хвилин, потім – червоної (варити 8 хвилин). Перекласти в холодну воду. Відібрати 12 найбільших листків червоної капусти. Вирізати товсту частину, але так, щоб не порушити цілісність листка. Трохи відбити листки, відкласти. Решту капусти – і червоної, і білої – порізати дуже тонкою соломкою. Бекон – невеликими кубиками. Цибулю – тонкими напівкружальцями. Обсмажити бекон і цибулю на сковорідці, змішати із нашаткованою капустою. У форму з високими бортиками, змащену маслом, викласти цілі листки капусти так, щоб не було щілин і були закриті бортики. Викласти начинку і накрити рештою листків. Накрити тарілкою відповідного розміру, притиснути і злити рідину. Поставити під гнітом у холодильник на 2 години.

Редактор: admin
6-05-2006, 16:20
Коментарів 0 Переглядів 1 993

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!