Ікра не терпить метушні

---
2 273
0
Кулінари-фахівці запевняють, що мистецтва накривати стіл треба вчитися. Адже на столі не можна ставити будь-які страви. Особливо, коли йдеться про такий ніжний продукт, як червона ікра. Поруч з ікрою "дозволено" знаходитися шматочкові білого хліба з маслом, грінці, половинці круто звареного яйця. Іноді її подають як гарнір до копченого лосося, нею прикрашають салати переважно з морепродуктів, з ікрою подають суші. Також червону ікру прийнято вживати не з кожним напоєм. Зокрема "пасує" їй якісна горілка, молоде вино або брют.
Натуральна ікра має безліч корисних властивостей, у ній багато білка, протеїнів, мінералів, вітамінів А, С, D. Однак вживання цього продукту у великій кількості може викликати алергію. Витонченою вважають ікру кети. Її зерна оранжевого кольору з червоним відблиском, досить великі за розміром, трохи водянисті і містять мало жиру. Ікринки горбуші блискучі, оранжевого та світло-жовтого кольору . У форелі міцні ікринки середнього розміру яскраво-червоного кольору. Вони трохи липкі і солоні. Таку ікру краще використовувати в рецептах із вершковими та кисломолочними продуктами – вершками, сиром чи сметаною.


рецепти


Пивні млинці з ікрою
2 яйця, 0,5 склянки борошна, 0,5 склянки пива, 100 грамів червоної ікри, 30 грамів рослинної олії, сіль, перець.


Яєчні жовтки розітріть із борошном і пивом. Потім додайте збитий білок, акуратно перемішайте. Столовою ложкою необхідно викласти тісто на гарячу сковороду. Млинці повинні бути невеликої форми. Обсмажте їх з обох боків до рум’яного кольору. На кожен готовий млинець викладіть гіркою ікру, подайте на стіл.


Салат з рибою, помідорами, ікрою
1 помідор, 1 свіжий огірок, 3 варені картоплини, 75 грамів зеленого салату, 100 грамів відвареної риби (тріска, камбала, лосось), 1 солений огірок, 1 склянка знежиреного йогурту, оливки.


Зварену й охолоджену рибу наріжте маленькими шматочками. Очищені картоплю, свіжий і солений огірки та помідори нашаткуйте тонкими кружальцями, викладіть усе в миску, додайте нарізаний зелений китайський салат. Перед подачею на стіл усе трохи посоліть і поперчіть за смаком, заправте знежиреним йогуртом. Потім викладіть гіркою в салатник чи на великий таріль, помістіть у центрі гірки гарні листки зеленого салату чи будь-якої свіжої зелені, а навколо викладіть кружальця помідорів та огірків. Прикрасьте салат кетовою ікрою, скибочками сьомги, лососини, кети, осетрини чи оливками без кісточок.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують