Натуральна ікра має безліч корисних властивостей, у ній багато білка, протеїнів, мінералів, вітамінів А, С, D. Однак вживання цього продукту у великій кількості може викликати алергію. Витонченою вважають ікру кети. Її зерна оранжевого кольору з червоним відблиском, досить великі за розміром, трохи водянисті і містять мало жиру. Ікринки горбуші блискучі, оранжевого та світло-жовтого кольору . У форелі міцні ікринки середнього розміру яскраво-червоного кольору. Вони трохи липкі і солоні. Таку ікру краще використовувати в рецептах із вершковими та кисломолочними продуктами – вершками, сиром чи сметаною.
рецепти
Пивні млинці з ікрою
2 яйця, 0,5 склянки борошна, 0,5 склянки пива, 100 грамів червоної ікри, 30 грамів рослинної олії, сіль, перець.
Яєчні жовтки розітріть із борошном і пивом. Потім додайте збитий білок, акуратно перемішайте. Столовою ложкою необхідно викласти тісто на гарячу сковороду. Млинці повинні бути невеликої форми. Обсмажте їх з обох боків до рум’яного кольору. На кожен готовий млинець викладіть гіркою ікру, подайте на стіл.
Салат з рибою, помідорами, ікрою
1 помідор, 1 свіжий огірок, 3 варені картоплини, 75 грамів зеленого салату, 100 грамів відвареної риби (тріска, камбала, лосось), 1 солений огірок, 1 склянка знежиреного йогурту, оливки.
Зварену й охолоджену рибу наріжте маленькими шматочками. Очищені картоплю, свіжий і солений огірки та помідори нашаткуйте тонкими кружальцями, викладіть усе в миску, додайте нарізаний зелений китайський салат. Перед подачею на стіл усе трохи посоліть і поперчіть за смаком, заправте знежиреним йогуртом. Потім викладіть гіркою в салатник чи на великий таріль, помістіть у центрі гірки гарні листки зеленого салату чи будь-якої свіжої зелені, а навколо викладіть кружальця помідорів та огірків. Прикрасьте салат кетовою ікрою, скибочками сьомги, лососини, кети, осетрини чи оливками без кісточок.