
Готуючи з них найрізноманітніші страви, кухарі прагнуть якнайбільше зберегти корисні властивості цих продуктів. Можливо, саме в цьому таємниця знаменитого довголіття японців. Всі страви вирізняються тонким ароматом, невеликим відсотком жирів і низькою калорійністю. Водночас містять багато вітамінів і мінералів. Японці їдять "очима" – для них важливо також, як страва виглядає. Крім того, всі продукти повинні бути свіжими, оскільки застосовується мінімум теплової обробки. А деякі страви, так звані "одорі", готуються з сирих продуктів. У японській кухні мало смажених делікатесів – їх зазвичай тушкують, готують на парі, маринують в оцті чи різноманітних соусах. Наприклад, унікальний японський делікатес – фугусаши – готують із риби фугу (коштує від 250 до 750 доларів за кілограм). Перламутрові шматочки викладають на круглу тарілку у вигляді квітки, метелика чи летючого журавля і вимочують у спеціальному соусі. Уся "фішка" в тому, що у м’язах, печінці та ікрі цієї риби міститься смертельна отрута. А готувати цю страву дозволяється кухарям, які довго вчилися і мають спеціальну ліцензію. Однак сьогодні японські вчені вивели неотруйну породу диво-риби.
Автор: admin
Рейтинг:
(голосів: 1)
22-04-2006, 16:16

0

2055
На руці з’явились страшні рани: у скутих ланцюгом закох ...
Вакцинація на Буковині: скільки доз отримає область і к ...
Скандальний екс-полісмен очолив один з головних департа ...
Народний депутат України Максим Заремський: про зниженн ...
Медики працюють понаднормово, ліжка - в аудиторіях: інф ...
Буковина у "жовтій" зоні карантину: що заборонено
Видавав із себе пасажира і лаявся: на Буковині п’яний в ...
В Україні можуть почати випробувати нову вакцини від ко ...
Одна платіжка за газ: в уряді анонсують зміни для спожи ...
«Це гострий соціальний вибух»: у Чернівецькій міськраді ...