Квас із пшона почистить печінку, а з медом вилікує від застуди

---
7 477
0
Коли погіршилося самопочуття чи прихопила задавнена хвороба, не поспішайте до аптеки. Спробуйте зміцнити здоров’я народними методами, продуктами, які є у вас вдома. Наприклад, приготуйте квас.
Пшоняний квас
У трилітрову банку насипте 2 склянки пшона, покладіть 2-3 скоринки чорного хліба, 3 столові ложки цукру, залийте теплою водою, поставте в темне місце на 2-3 дні. Коли з’являться бульбашки – квас готовий до вживання.
Цей напій чудово чистить печінку і підшлункову залозу.
Квас із чистотілу
У трилітрову банку покладіть у марлевому мішечку півсклянки подрібненої сушеної трави чистотілу. Додайте склянку цукру, склянку кислого молока чи сироватки, залийте по вінця теплою водою. Витримайте два тижні, процідіть. Пийте по півсклянки перед їжею.
Так само можна приготувати квас і з інших лікарських рослин. Їх потрібно підбирати залежно від захворювання. Наприклад, квас із чистотілу очищує тіло від папілом, кондилом та інших новоутворень. А квас із м'яти допоможе тим, хто страждає на гіпертонію, неврози, безсоння. У такий спосіб можна приготувати квас і з круп. Приміром, квас із рису сприятиме виведенню із організму солей. А квас із гороху, сої, бобів покращить роботу печінки.
Медовий квас
Один лимон наріжте разом зі шкіркою тоненькими кружальцями, змішайте з 400 грамами меду, додайте 400 грамів родзинок. Цю суміш залийте 4 літрами холодної перевареної води, попередньо розмішайте в ній одну столову ложку житнього борошна і 10 грамів дріжджів. Через добу додайте ще один літр перевареної води. Коли лимон і родзинки спливуть, процідіть рідину і розлийте по пляшках, покладіть у кожну по декілька родзинок. Зберігайте пляшки в холодильнику (у лежачому положенні).
Медовий квас із родзинками посилюватиме імунітет, покращить серцево-судинну діяльність, він має профілактичну дію при застудних захворюваннях.
Вівсяний кисіль
Третину або половину трилітрової банки засипте перемеленим вівсом (можна вівсяними пластівцями чи мюслі). Додайте півсклянки кислого молока чи шматочок житнього хліба і залийте холодною перевареною водою. Закрийте банку кришкою і поставте на 2-3 дні в тепле місце. Після того, як суміш перебродить, процідіть її через друшляк і перелийте в чисту банку. Вживайте окремо від іншої їжі по 0,5-1 склянці. Цей кисіль називають ще бальзамом і вживають у разі серйозних проблем зі здоров'ям. Особливо за значного ослаблення, поганого засвоєння їжі, інтоксикації організму внаслідок лікування сильнодіючими хімічними медикаментами, після хіміо- та променевої терапії тощо. Курс лікування тривалий – від кількох місяців до року. Краще під час лікування цим киселем перебувати під наглядом лікаря.


Позіхайте
на здоров’я


Позіхання – це корисний і потрібний людині фізіологічний процес. Ми позіхаємо, коли мозок відчуває дефіцит кисню. А під час позіхання він швидко насичується киснем. Тому боротися з позіханням не потрібно. Це не принесе користі, а навпаки, зашкодить. Щоби відпала потреба у позіханні, потрібно пройтися швидким, пружним кроком, зробити кілька енергійних фізичних вправ. Під час рухів також відбувається посилене насичення крові та всіх інших тканин і органів киснем.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують