Фаршировані помідори
Взяти гарні непошкоджені помідори середнього розміру, зрізати з них "кришечки" і видалити чайною ложкою серединки. Знадобляться також варені яйця, консервована кукурудза, серединки помідорів, майонез, варена ковбаса. Всі ці продукти подрібнити і перемішати. Посолити, поперчити, заправити майонезом, нафарширувати помідори і прикрасити зеленню.
"Гранатовий браслет"
4 картоплини, 1 буряк, 3 моркви, пучок зеленої цибулі, 1 копчена куряча нога, півсклянки тертих горіхів, 1 гранат, приблизно 300 г майонезу.
Овочі зварити, охолодити, почистити. На великий таріль у центрі поставити склянку, а довкола неї шарами викласти натерті картоплю, буряк, горіхи, моркву, нарізану цибулю, нарізану соломкою курятину. Кожен шар змащувати майонезом. Забрати склянку, прикрасити зернами граната.
До речі, цей салат краще приготувати за добу до подачі на стіл і поставити в холодильник.
Салат-торт
По 200 г буряка, кислих на смак яблук, картоплі, солоних огірків, моркви, чорносливу, 3 варених яйця, приблизно 300 г майонезу.
Овочі зварити, охолодити, почистити. Все натерти на крупній терці, а чорнослив порізати соломкою. Викласти на плаский великий таріль усі інгредієнти шарами. Кожен шар змастити майонезом. Прикрасити тертим яйцем.
Ми вітаємо пані Надію з перемогою і запрошуємо зайти до редакції "МБ" за призом. Ваш фартух чекає на вас за адресою Головна, 41. Зверніться до редактора "Порадника" Оксани Драчковської.