Порадуйте домашніх солодким

---
3 291
0
Московські пончики
1,5 склянки борошна, 2 столові ложки цукру, 1 столова ложка вершкового масла, 1 яйце, 0,5 склянки молока, 0,5 чайної ложки соди, 100 грамів жиру, кориця, цукрова пудра.
До борошна додайте соду і мелену корицю, перемішайте. Цукор, масло і яйце ретельно розітріть, розведіть молоком і, поступово всипаючи борошно, замісіть тісто. Готове тісто розкатайте у пласт товщиною 0,5 сантиметра і склянкою виріжте круги. Посудиною з меншим діаметром заберіть середину – вийде форма у вигляді кільця. Смажте пончики на розігрітій пательні. Готові посипте пудрою.
Пиріг із яблуками
1,5 склянки теплої води, сухі дріжджі, 2 склянки борошна, 6-9 яблук, кориця, 50 грамів хересу, лимонна чи апельсинова цедра, насіння кардамону.
Розведіть дріжджі у теплій воді, всипте і замішайте з борошном. Коли тісто підніметься, всипте чайну ложку солі, збийте дерев’яною лопаткою, влийте 2 ложки олії, розітріть з 0,5 склянки цукру, додайте 10 насінин кардамону, корицю. Замісіть тісто. Покрийте його приготовленою начинкою.
Начинка. Почищені і дрібно порізані яблука підсмажте з 0,5 склянки цукру, додайте корицю, влийте херес, додайте дрібно порізану лимонну або апельсинову цедру, усе разом тушкуйте, доки не загусне. Охолодіть.


Ватрушки з варенням або яблуками
Борошно, дріжджі, 1 ложка олії, 1 столова ложка рому, варення або яблука, 0,5 склянки цукру.
Приготуйте пісне тісто на дріжджах або найпростіше тісто, як для макаронів, але додайте ложку олії і ложку рому або горілки. Розкатайте невеличкі кружальця, покладіть на них трохи варення без соку або спечені і перетерті яблука. Краї кружалець защиніть, щоби не розтікалася начинка.
Начинка з яблук. Почистіть і наріжте яблука, тушкуйте у каструлі з 0,5 склянки цукру, ложкою рому і 2-3 ложками води.


Ванільне печиво
100 грамів вершкового масла або маргарину, 40 грамів цукрової пудри, сіль, пакетик ванільного цукру, 1 яєчний жовток, 1 столова ложка вершків, 120 грамів борошна.
Для прикрашання: 50 грамів мигдалевої стружки, 50 грамів молочного шоколаду, 1 чайна ложка вершкового масла.
До м’якого вершкового масла додайте цукор, сіль, ваніль і жовток. Збийте все до однорідної маси. Додайте вершки і борошно, акуратно перемішайте. Тісто покладіть у кондитерський мішок і витисніть з нього на деко кружечки. Кожен кружок посипте меленим мигдалем. Випікайте печиво у гарячій духовці 10 хвилин. Вистудіть. Розтопіть шоколад на водяній бані і змішайте з вершковим маслом. Прикрасьте ним печиво.


Желе з кисляку
100 грамів кисляку, 25 грамів цукру, желатин, порошок кориці.
Додайте до кисляку цукор, трохи кориці, перемішайте, щоби цукор розчинився. Залийте желатин холодною водою. Коли набубнявіє, підігрійте його на вогні, процідіть і вистудіть. Влийте, помішуючи, в желатин кисляк, розлийте у форми і поставте на декілька годин у холодильник.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: