На жаль, не кожен господар вирощує крес-салат у своєму господарстві. Адже ця культура має чимало корисних речовин, і вирощувати її не складно. Більше того, не потрібно чекати весни, свіже листя салату можна вирощувати навіть взимку. Ця рослина невибаглива, насіння швидко сходить, приживається у будь-якому грунті. Вже через три-чотири тижні після появи паростків зелене листя сягає 10-12 сантиметрів, їх можна зрізати і вживати у свіжому вигляді.
Можна висівати крес-салат і в теплицях, і в ящиках на заскленому балконі. У грунт вносять як органічні, так і комплекс мінеральних добрив. У теплицях бажано розробляти рядки, щоби між ними була відстань 18-20 сантиметрів. Тоді розетка салату вільно розвиватиметься. Висівати насіння потрібно у землю на глибину сантиметр-півтора. Для нормального росту рослини необхідно достатньо вологи і 22-30 градусів тепла.
До державного реєстру внесено лише один сорт крес-салату – "Вість". Але на ринках та у магазинах продають і інші сорти – "Данський", "Дукат", "Весняний". Залежно від сорту, насіння сходить і розвивається по-різному. Наприклад, сорт "Данський" – ранній, можна вживати листя салату вже через 12-14 днів після появи паростків, сорт "Дукат" – через 18, а "Весняний" – через 20-25 днів. Щоби мати вдома крес-салат весь рік, можна, чергуючи, висівати декілька сортів.
Взимку у кімнатних умовах салат вирощують на тоненькому – дво-чотирисантиметровому прошарку землі, можна висівати його і в квіткові горщики. Для цього на поверхні посійте насіння, прикидайте трохи землею з добривом і зволожіть землю з пульверизатора чи дрібної лійки. Поливайте міні-грядку регулярно, не допускайте пересихання грунту. Поставте горщик на сонячне місце. У похмурі дні або якщо сонце мало потрапляє на рослину, встановіть додаткове штучне освітлення. Не бажано ставити горщики біля батарей, опалювальних пристроїв: через пересихання грунту і повітря листя стає грубим, гірким, несмачним і швидко старіє.