Кулінарний словник

---
2 604
0
- Айнтопф – навариста, густа страва із овочів та м’яса. Щось середнє між супом і рагу, може бути одночасно і першою, і другою стравою.
- Азу – нарізане шматочками по 10-15 грамів м’ясо, обсмажене, а потім тушковане з цибулею.
- Антрекот – шматок товстого або тонкого краю яловичої туші товщиною 15-20 міліметрів, трохи відбитий, смажений на сковорідці.
- Балик – копчені або в’ялені спинки осетрових риб.
- Безе – "повітряне тісто", приготоване зі збитих білків з додаванням цукру.
- Бешамель – базовий соус із вершкового масла, борошна, молока та яєчних жовтків.
- Бефстроганов – м’ясо (вирізка, товстий і тонкий краї, верхній та внутрішній шматки тазостегневої частини яловичої туші), нарізане соломкою і обсмажене на сковорідці з жиром. Подається зі сметанним соусом.
- Біфштекс – шматок яловичої вирізки товщиною 20-30 міліметрів, смажений із жиром до утворення рум’яних скоринок.
- Бланшування – швидка обробка продуктів гарячою водою або парою з метою збереження їх натурального вигляду та полегшення приготування, а також під час консервування.
- Букет – зелені частини петрушки, селери, кропу та порею, зв’язані у пучок.


(Продовження у наступних випусках "Порадника")

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують