На сніданок ви їсте мюслі з молоком і фруктами? Або ж вам більше смакує хліб із грубомеленого борошна з маслом, сиром і зеленню? І те, й інше однаково корисне. Через злаки – чи то пластівці, чи грубомелене борошно – організм отримує необхідні енергетичні речовини. Водночас так звані баластні речовини допомагають тривалий час зберігати відчуття ситості і роблять таке собі "генеральне прибирання" травної системи. Вони не перетравлюються повністю, а надходять, не розщеплюючись, у кишківник і очищують його.
Важливі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров’я та доброго настрою, містяться у всіх сортах злаків. У них є чимало вітамінів групи В, які активізують діяльність нервової системи, сприяють накопиченню енергії, а також багато "вітаміну молодості" Е.