Пікантний суп з ковбасками
200 г копчених ковбасок, 1 склянка локшини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 морквини, 200 г пекінської капусти, 1 ст. л. олії, 1,5 л овочевого бульйону, зелень петрушки, сіль, перець.
Моркву та часник почистити. Капусту помити і крупно нашаткувати. Часник пропустити через прес, моркву нарізати кружальцями. Ковбаски нарізати крупними шматками. Все це покласти в каструлю з бульйоном. Нарізану цибулю посмажити на олії і також додати до бульйону. Додати локшину і варити на середньому вогні 10-15 хвилин. За дві хвилини до готовності посолити, поперчити, додати зелень.
Пиріг з грибами і картоплею
1 склянка сметани або жирного кефіру, 1 склянка майонезу, 5 яєць, 0,5 ч. л. погашеної соди, півпакетика розрихлювача, 1 склянка борошна, для фаршу: варена картопля, обсмажені з цибулею гриби.
Всі інгредієнти для тіста збити. Тісто повинно мати консистенцію густої сметани. У форму (діаметр приблизно 26-30 см) вилити половину тіста, на нього покласти начинку, потім решту тіста і пекти до готовності за температури 180 градусів. Для начинки приготувати досить рідке картопляне пюре, змішати з обсмаженими грибами та цибулею. Однак начинка може бути й іншою. Наприклад, м’ясний чи печінковий паштет, тушковані овочі.