Бутерброди з чіпсами
Для легкого перекушування чи для нагородження за хорошу поведінку порадуйте дітей бутербродами з чіпсами.
Намастіть два шматочки білого, тоненько нарізаного, хліба вершковим маслом. Викладіть на них чіпси, наприклад, з цибулею чи сиром, покладіть зверху ще по шматку хліба і трохи притисніть. Переріжте навпіл і смакуйте незвичним бутербродом.
Запечений часник
Часник відомий своїми фітонцидами, які є хорошою профілактикою застуд і грипу. Але якщо для вас з’їсти часник чи покуштувати страви з часником справжнє випробування, спробуйте запечений часник.
Натріть головку часнику оливковою чи рослинною олією, покладіть на деко поряд із картоплею, яка запікається, чи іншими овочами. Запікайте за температури 200° протягом півгодини, доки дольки не стануть м’якими. Потім вичавіть м’які, як масло, дольки часнику на овочі чи м’ясо. Будете здивованими, яким м’яким стає смак у запеченого часнику.