RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Днями колишній студент Чернівецького медінституту Кузьма Скрябін заїхав до Чернівців усього на декілька годин. І, як завжди, запам’ятався – щирістю та азартом.
"Молодим важко на сцені конкурувати зі старими пеньками"
– Чи насправді артисти заробляють гроші з концертів?
– У країні є з десяток артистів, які можуть дозволити собі їздити з концертами і цим заробляти, а решта більше вкладає, ніж з того має. Можна дуже довго говорити, чим зумовлена ця ситуація, але вона така, яка є. Росія, звичайно, зробила добрячу послугу у цьому плані, і тим старшим динозаврам, котрі починали у 90-х роках, триматися на плаву легше, бо вони обросли своєю аудиторією, якій досі цікаво ходити на їхні концерти і купувати їхні диски. Молоді, які пробиваються, не мають сильного багажу матеріального і творчого, щоби зі старими пеньками, такими, як я, конкурувати.
Зараз ситуація змінюється, тобто розкручуються нові імена. Наприклад, група "Скай", яку я бачу часто по телебаченню. Але нові імена з’являються не так часто, як би хотілося. Я вважаю, що сцена взагалі повинна оновлюватися кожні два роки.
– Зараз ви тримаєтесь осторонь політики. Це позиція?
– Я незлобива людина. Розумію, що був хаос у ті буремні часи, і люди були накручені. Мені учора подарували карту України, де Луганська і Донецька області позначені територіями "Скрябіна". Нас фактично використали у такій грі. А цього разу я вирішив бути збоку, бо, щиро кажучи, набридло у те бавитися. Так спокійніше набагато. Особливих грошей я не заробив. З політикою мені набридло – я набавився і зрозумів, що політики усі абсолютно однакові. Вони скачуть з блоку у блок, з партії у партію, а врешті-решт відповідаю за те я. Я що – крайній чи найдурніший? Якщо їм можна – то чому мені не можна? Я вирішив відійти.
"Від моєї російської мови вам би вуха відпали"
– Чи здивувала вас заява колишніх партнерів по "Скрябіну", які звинуватили вас під час помаранчевої революції у зраді?
– Здивувала. Слава Богу, що вдома було багато горілки – вона мене врятувала. Крізь призму алкоголю усе сприймалося трохи легше – не так било по голові. Заява здивувала, бо один з них сказав, що я вивів під приціли автоматів людей на Майдан. Чому тут винен я, а не Янукович, наприклад?
Така реакція мене здивувала, тому я про цих людей забув. Мене не цікавить, чим вони займаються. Увага з мого боку буде для них компліментом. Уваги немає.
– Якщо зустрінете – руку потиснете?
– Ні. Для мене вони не існують. Їх, напевно, амбіції загризли. Вони покинули групу зі словами: "Ми подивимося, чого ти доб’єшся без нас, і побачиш, куди потрапимо ми".
– Багато співаків, які переїжджають до Києва, переходять на російську мову – ви ж уперто розмовляєте українською. Чи легко це робити у російськомовному Києві?
– Зараз я чудово даю собі раду з російською мовою. У мене така російська… Якби ви почули – вам би вуха відпали. Чесно. Я знаю російську мову добре, але у мене дикий акцент. Та так веселіше жити.
– Яких сучасних українських співаків ви слухаєте вдома?
– Нікого не слухаю. Бо я їх бачу на концертах. У мене немає жодного українського музичного каналу вдома, бо з них узяти щось нове досить важко. Наприклад, на М1 – своєрідна лінія попсовості. Добрий рок і альтернативу там не почуєш. Можу сказати, хто мені подобається: Білик, група "Платіна". Мені подобаються ті, хто викликає драйв у людей. Це, наприклад, брати Гадюкіни. Після їх концерту у Києві я ожив. Легенди повинні жити. Раз на 25 років, але слід з’являтися таким монстрам, щоби показати, що не все так просто.
"Посварився
з Могилевською,
але згадав, хто вона, і зрозумів, що все минеться"
– Чи не набридло зніматися у проектах "Інтера"?
– Я вже мертвий. Нині приїхав не я. Учора під час зйомок їхав на "Хамері" і не помітив білборду, проїхав під ним, і з авто усі ті баняки повідвалювались. Ледь дах не зніс. Тепер наш "Хамер" став подібним до "бобика".
Важко, завжди гонка, бо знімальна група хоче на море поїхати. Розумієте – якось засмоктало, як пилосос. У мене з "Інтером" немає жодного контракту, і будь-коли я можу покинути це, але проекти стали популярними. Якщо я зараз відмовлюся, то 40 осіб з двох програм залишаться без роботи.
– А та історія з Могилевською була вигадана?
– То було жорстко. Вона образила чотирьох людей – фахівців. Щоби вони не зробили – вона не мала права собі таке дозволити. Я вважав, що ми посварилися назавжди. А прийшов додому, згадав, хто така Могилевська, і зрозумів, що то минеться...
– Як твоя донечка?
– Коптить, аж з голови димиться: отримала з математики "11", а мала 5-6 балів протягом року. Ми запросили вчительку. Донька казала, що вчителька – погана, але завдяки їй отримала "11". Мама несе навантаження освітнє, я підтримую добрим словом по телефону, бо майже не буваю вдома.
– Ви написали дві книжки...
– Я себе не вважаю писакою, а людиною, яка записала якісь думки. Розповідав цю історію – знайомі сміялися. Там насправді є декілька дуже смішних моментів. А сюжет іншої книги мені наснився. Вже вдома, коли розширював тези, згадав Чорнобиль і придумав, що то буде місто-табір у Прип’яті, де над людьми здійснюють досліди. Така сумна, але повчальна історія.
Редактор: admin
25-05-2006, 15:22
Коментарів 0 Переглядів 1 677

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!