В Австралії дуже популярні пасхальні яйця з шоколаду та цукру. Ще тут пасхальні яйця часто роблять у формі кролика або дуже схожої на нього рідкісної тваринки, що живе лише на австралійському континенті, – білбі. За традицією, пасхальне меню австралійців складається зі смаженої баранини, телятини чи курчати, які подаються зі смаженими овочами.
У Греції замість пасок готують сирні пироги – флауни, хлібці та булочки із солодкого листкового тіста. Незмінною традицією у грецьких родинах залишається влаштування великих яйцевих "боїв". Зміст їх у тім, аби розбити яйце супротивника своїм яйцем. При цьому слід промовляти "Христос Анесті". За прикметою, найщасливішим наступного року буде той, у кого довше за всіх пасхальне яйце залишатиметься цілим.
У США традиційний великодній обід – шинка з ананасами, картоплею, фруктовим салатом та овочами. Діти отримують кошики від "пасхального зайчика", які ще з самого ранку наповнені крашанками та цукерками. В США дуже популярна пасхальна гра: катання яєць похилим газоном. Найбільший турнір відбувається пасхальної неділі на газоні поблизу Білого Дому у Вашингтоні. Сотні дітей приходять сюди зі своїми великодніми кошиками, наповненими яскравими яйцями, й весело котять їх вниз по галявинці біля президентського палацу.
У Швеції люди прикрашають на Великдень свої будинки квітами жовтого, зеленого та білого кольорів. Яйця вони роблять із картону, а всередину кожного яйця кладуть по великій гарній цукерці.
У Німеччині напередодні Великодня дітлахи будують із соломи кубло. Коли діти засинають, їхні батьки ховають до кубла великодні яйця. Дітям же кажуть, що Великоднє кроленя знесло в кублі яйця. Також, за традицією, діти обмінюються подарунками в упаковці у вигляді яйця.
У Чехії Пасху святкують так, як і в Україні. На столі традиційні великодні страви – шовдар, паска, варені яйця, але випікають і калачі у формі ягняти та калачі з медом. Дівчата старанно малюють писанки, а хлопці у понеділок поспішають до них, але не поливати, а ляскати дівчат вербовими прутиками, аби вони були здоровими та вродливими весь рік.