RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У магазинах та відділах товарів для відпочинку з’явився новий для нас товар – портативні грилі-барбекю. Найпростіші з цих пристроїв являють собою ємність (здебільшого у формі казана) на ніжках. Зверху – решітка, на якій і готуються продукти: стейки з м’яса та риби, овочі, фрукти. Решітка може встановлюватися на різних рівнях. На нижньому можна навіть кип’ятити воду чи смажити оладки на спеціальному піддоні. Дещо дорожчі моделі мають також приставний столик або поличку внизу, а також два колеса для більш зручного пересування пристрою. Грилі-барбекю виготовляють найчастіше зі сталі, покритої термостійкою фарбою або металокерамікою. Трапляються також пристрої з чавуну, але вони значно дорожчі і мають іншу модифікацію.
Як би гарно не виглядав яскраво-помаранчевий гриль-барбекю, орієнтуйтеся не на красу, а на якість і довговічність. З емальованих частин часто злущується фарба, нержавійка без покриття тьмяніє і стає наче брудною на вигляд. У цьому сенсі більш практичними є моделі з темного нефарбованого металу.
Велика банеподібна покришка – неодмінний атрибут грилю. Якщо її немає, пристрій можна назвати лише барбекю або мангалом, та ніяк не грилем. Покришка забезпечує додаткову термічну обробку продуктів. Та головне: вона перетворює пристрій на експрес-коптильню. Достатньо кинути на вугілля свіжої тирси, духмяних трав, і страва вийде ще й трохи прокопченою.
Ще одне важливе зауваження: легкі сталеві грилі-барбекю довго не тримають жар, тому годяться для приготування напівфабрикатів – ковбасок, сосисок, добре підготовлених овочів. А ось улюблений шашлик чи надто товстий стейк може так і залишитися сирим.


це вам знадобиться
Деревне вугілля
Для сталевих грилів-барбекю в жодному разі не можна використовувати дрова – лише деревне вугілля. Власне, його варто придбати й для звичайного мангалу чи іншого подібного пристрою. Перевага
деревного вугілля в тому, що воно значно швидше за дрова дає жар і довше його тримає. Ціна упаковки вугілля, якої точно вистачить на один пікнік, 12-14 гривень.


Читаємо інструкцію!
Придбавши сталевий гриль-барбекю, уважно прочитайте інструкцію з його експлуатації. Насамперед слід пам’ятати, що це – не монументальний глибокий мангал із важкого металу, тому в ньому не можна палити дрова. Для цього є спеціально виготовлене деревне вугілля. Навіть більше: у деяких моделях і вугілля не можна запалювати, а лише переносити його вже у вигляді жару з іншої, більш термостійкої ємності.
Якщо ви не дотримуватиметеся цих вимог, новопридбаний пристрій може виявитися для вас одноразовим. Адже він складається з багатьох деталей, і після першої ж неправильної експлуатації деталі деформуються, зібрати їх докупи знову буде неможливо.


Ціни
У супермаркеті "Сільпо" пропонують чималий асортимент таких пристроїв, зокрема, і українського виробництва. Ціни – від 110 до майже 1000 гривень. Найдешевшими є легкі сталеві моделі, найдорожчі – імпортні, з більш дорогого металу, з приставними столиками та різноманітними аксесуарами.

Редактор: admin
4-05-2006, 19:01
Коментарів 0 Переглядів 2 174

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.