RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Великий піст 2021: меню і рецепти на перший тиждень

Великий піст у 2021 році розпочнеться вже завтра, 15 березня, і триватиме аж до 1 травня.

Великий піст складається з двох частин: перші 6 тижнів - Свята Чотиридесятниці і останні 6 тижнів - Страсна седмиця, пише Главред.



Перший тиждень Великого посту (Чистий понеділок) найсуворіший. У перший тиждень Великого посту прийнято харчуватися бобовими, фруктами і овочами.

В основному соліннями, варенням, сухофруктами, горіхами, цибулею, морквою, капустою. А в понеділок, 15 березня, краще утриматися від їжі.

З вівторка по п'ятницю дозволено їсти хліб, фрукти, овочі, сіль, мед. У вихідні - гарячу їжу на маслі.

Пісні щі з грибами

Інгредієнти:

- 600 г квашеної капусти,

- 6 сухих білих грибів,

- 1 ст. л гречаної крупи,

- 2 цибулини,

- 1 картоплина,

- 1 морква,

- 4 зубчики часнику,

- 2 ст. л. рослинного масла,

- лавровий лист,

- чорний перець горошком,

- зелень,

- сіль - за смаком.

Покладіть квашену капусту в глиняний горщик, або каструлю і залийте 500 мл окропу і поставте в гарячу духовку на 30 хвилин.

Потім відвар злийте в окремий посуд, а капусту посоліть, додайте дрібно нарізану цибулю і додайте рослинне масло.

Перемішуйте до тих пір, поки масло не вбереться в капусту. Потім перекладіть капусту в відвар і поставте каструлю на вогонь.

Відваріть попередньо замочені гриби в 1 л води, з'єднайте грибний бульйон з капустою, додайте гречану крупу і варіть пісні щі на повільному вогні до готовності капусти.

Котлети з бобових

Інгредієнти:

- 500 г будь-яких бобових (горох, нут, квасоля, маш або їх суміш),

- 1 ч. л. приправи - за смаком,

- рослинна олія,

- сіль - за смаком,

- панірувальні сухарі для смаження.

Замочіть промиті бобові на ніч в чистій воді. Поставте варити на сильному вогні, дочекайтеся закипання і зменшіть вогонь до мінімуму. Розваріть бобові до м'якості. Злийте воду, якщо вона залишилася, і подрібніть блендером всю масу до однорідності.

Посоліть, додайте приправи і перець за смаком. З отриманої маси зробіть невеликі котлетки, обваляйте їх в сухарях і обсмажте на розпеченому рослинному маслі до рум'яної скоринки.

Рецепт смачної картоплі на Великий піст

Інгредієнти:

- 1,5 кг картоплі,

- 5 ст. л. рослинного масла,

- 2 ст. л. борошна,

- сіль - за смаком.

Очищену картоплю відваріть, остудіть і наріжте великими скибочками. На сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте на ньому скибочки картоплі, в кінці обсмажування всипте борошно, швидко і ретельно перемішайте і прожарьте до рум'яної скоринки. Подавайте з салатом з капусти, або свіжими овочами.

Рулет з капусти з грибами

Інгредієнти:

- 1 невеликий качан капусти,

- 50 г сухих грибів (або 200 г свіжих),

- 1 скл. гречаної крупи,

- 2 цибулини,

- 2 ст. л. рослинного масла,

- сіль,

- перець,

- зелень - за смаком.

У великій каструлі закип'ятіть воду. Опускайте в окріп качан капусти, знімаючи розм'якшені листя. Розберіть таким чином весь качан.

Зріжте або відбийте потовщені прожилки і покладіть листя на рушник у вигляді доріжки так, щоб кожен лист покривав частину сусіднього листа. Покладіть начинку, поверніть рулетом, покладіть на деко, змащене маслом, і запечіть в духовці до золотистої скоринки.

Для начинки зваріть в'язку гречану кашу, додайте обсмажені з цибулею гриби, сіль, перець, перемішайте. При подачі посипте зеленню.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
14-03-2021, 21:20
Коментарів 0 Переглядів 1 765

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.