RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Тетяна Литвинова, шеф-кухар та ресторатор, розкрила свій унікальний рецепт хліба.

Про це пише Politeka



Щоб приготувати гарбузовий хліб, вам знадобляться такі інгредієнти:

Борошно пшеничне - 500 г
пюре гарбузове - 200 г
цукор - 40 г, масло вершкове - 50 г
яйце - 1 шт., дріжджі - 8 г
сметана - 60 мл
вода тепла - 40 мл
сіль - 1 ч. л

Для намазки:

Борошно рисове - 40 г
дріжджі - 2 г
вода - 50 мл
цукор - 1 ч. л
олія оливкова - 1 ч. л



Приготування гарбузового хліба починається з опари. Для цього з’єднайте дріжджі з сметаною і цукром, а потім розведіть їх теплою водою. Добре перемішайте і дайте настоятися протягом кількох хвилин. Паралельно запечіть гарбуз до м’якості, а потім збийте блендером до однорідної маси. Додайте до гарбузового пюре яйце, сіль і цукор.

У великій мисці висипте борошно, зробіть у ньому поглиблення, куди вилийте гарбузове пюре і підготовлену опару. Тісто потрібно замішувати руками. Спочатку воно буде трохи липким, але в процесі замісу стане більш еластичним. Додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати до однорідності. Коли тісто буде готове, сформуйте з нього кулю та змастіть кількома краплями олії, щоб воно не висихало.

Накрийте його і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб тісто збільшилося в об’ємі. Після того як тісто підійшло, викладіть його на чисту робочу поверхню, намагаючись не сильно з ним взаємодіяти. Сформуйте бажану форму хліба і покладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте хліб великою мискою і дайте ще раз підійти протягом 1,5–2 годин.

Для створення апетитної скоринки підготуйте рисове борошно, дріжджі, цукор і воду. Суміш повинна бути густою, і їй також потрібно дати трохи часу для підходу. Коли тісто підніметься, закип’ятіть воду, адже хліб буде випікатися з парою. Нанесіть підготовлену суміш на поверхню хліба, щоб утворилася хрустка скоринка.



Випікайте гарбузовий хліб у духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-11-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 862


Воїн став на захист України у перші дні великої війни


Серед них - удостоєні звання "Герой України" та орденів Богдана Хмельницького різних ступенів
Новорічні іграшки Тетяни Євстратьєвої вив'язані до дрібниць і дуже милі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Основне, чого бажала малеча, - щоб їхні батьки швидше повернулися додому з війни


Головні події 2024  року. Блог Ярослава Волощука
При завершенні року вже традиційно підбиваються підсумки всіх подій.
Без «паєток» і «наступаючого»: з прийдешнім усіх! Блог Юлії Пацаранюк
Добігає кінця 2024 рік. Когось він потішив, інших засмутив, але більшість із нас він тримав у напрузі, випробовував на стійкість, давав приводи ставати сильнішими.
ВІДЕО Переглянути все відео

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.

Голосування чернівчан лише підкреслює позитивний імідж автосалону та доводить, що справді American Wheels виправдовує довіру та розвиває автомобільну сферу в Україні.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.